fredag 31 augusti 2007

Åhh, hon är fantastisk! Sanna Annukka...


http://www.sanna-annukka.com. "Jag önskar att jag var hon typ". Titta vad duktig hon är. Köp nåt i shopen kanske..

Mera tips / Pulcomayo


http://www.pulcomayo.com/ Också från Johan. Bra att han håller koll på vad som händer i Europa. Jag är ju helt borta på sånt!

– Johan, jag saknar dig! Och Maja! Kom hem!


Webb-Johan har ett topp-jobb i Luzern/Schweiz. (= Nära Engelberg, fantastiska alper med har världens bästa åkning).
Tack för senast föresten! Vi jobbar på din present. ;-)

Johans webbtips / Alex Trochut / Portfolio


Duktig spanjor! Coola typo-illisar! http://www.alextrochut.com

Golvfunderingar...


Hm.

Drottningatan 4


Hit ska vi flytta! Mycket jobb. Fantastiska möjligheter. Under heltäckningsmattorna som täcker alla rum ligger trägolven och väntar på att bli vitmålade. I hallen och köket får det bli något annat. Jag vill ha ett gjutet svart epoxy-golv. Eller betong. Men så blir det nog inte. Vi ska riva ut det gamla köket på söndag. (Stommar och skåpen alltså, porslin och möbler rensade vi ut förra helgen)...

Snälla tanter 2



Ja just det, apropå snälla tanter! Filten Olle-Bror ligger på har en tant i Irland virkat. Hon har aldrig träffat vare sig Olle-B eller mig, men är en fd. "affärskontakt" till pappa som hörde att han fått barnbarn, då satte hon sig och virkade den här filten. så himla rart och snällt! Hon skickade t.o.m med garnetiketten så att vi skulle se att det var ett speciellt mjukt "baby-garn". Hon har tydligen gått i pension nyligen (i förtid, pga. cancer). Blir så rörd och sorgsen att man vill gråta! Snälla snälla tanter...

Han är så fin! + Snälla tanter


Barn gör tanter galna! (Särskilt om de är så söta som Olle-Bror så klart)... Den senaste veckan har mitt snälla barn blivit kidnappad av två vilt främmande tanter på stan.

1: Sushitanten på kungsholmen där jag åt lunch med BAS-Lotta i måndags. Hon lyfte upp och "barnvaktade" under hela lunchen, de tittade i köket och på fiskarna i akvariet. Jag fick med milt våld ta tillbaka honom när det blev kö i kassan. När vi gick kom hon efter med en klubba* och "snus-luktade" på honom... (* Han är 5 månader)...

2: En rysk tant på tunnelbanan som jag först tyckte såg så oerhört arg ut när hon tittade åt vårt håll. När jag skulle ta på honom jackan och förbereda oss för att gå ut kom hon fram till oss med bestämda steg och sa; – Jag hjälpa! Och lyfte upp och pussade och hjälpte mig med jackan.. Tur att jag är cool med sånt där! ;-)

Ny frisyr på mannen i mitt liv... / Efter


Och så här blev det.. (Vi är hemma hos mamma och pappa i Mälarhöjden).

Ny frisyr på mannen i mitt liv... / Före

Erik har klippt sig... Jättefint, men oj vad konstigt. 5 års långa hårsvall försvann. Från rockstjärne/jeansnördlångt till väldigt stiligt 50-tals gentleman. Men jag måste säga att han är lite tuff också, annars tycker han att det är jobbigt! Här kommer en "före"-bild från födelsedagen i maj. Världens sötaste Olle-Bror som bonus! (+ en till med den långa frisyren i fokus)..

onsdag 29 augusti 2007

Fantastiska vägar, bra program!


Det är sällan jag hinner och orkar kolla engegerat på TV. Idag var det bästa formen på svt! Om det otroliga norska turistvägsprojektet. Makalöst vacker natur, härligt med superslick arkitektur, verkligen verkligen fint! När Olle-Bror blir större får det bli Norge igen. Hälsa på Jossan och lillasyster Elin, bägge i Oslo samtidigt. Åka till Stryn igen! Träffa Mariann och Surferosa och säga hej. Har ju sagt länge att jag ska komma till Jossan, nu får jag börja övertala Erik igen..

söndag 26 augusti 2007

Jaha, nu börjar jag då!


Hej!

Jag är nog ganska sen med "bloggande" va? Min kompis (web)Johan kommer garva åt mig nu. ;-) Men jag har verkligen saknat att föra någon slags dagbok + bildsamlande, så bloggformen kommer kanske funka för mig? Jag har fått barn för 5 månader sen. Världens finaste Olle-Bror! Hans pappa kommer på andra världens finaste plats... Jag jobbar ganska mycket och tar bara ut lite mammadagar. Jobbar natt när alla sover så man får någoning gjort, men det tar emot ibland. Jag har mitt eget företag, har haft i sen 2004, då jag gick ut Beckmans. Jag frilansar som art director, grafisk formgivare och illustratör. Jag är galen i inredning och mönstermixar.

Vi bor i Uppsala just nu. Erik jobbar med Jeans. Vi har letat hus i tusen år. I Stockholm, där mina föräldrar och flesta vänner bor. För en månad sen bestämde vi oss för att "byta liv". Erik kommer från Östhammar, en liten stad i Roslagen/Upplands kusten. Eriks mormor drev en barnklädesbutik mitt i Östhammar i 53 år. Och för att göra en lång historia kort:

Vi ska ta över lokalen, starta barnklädesbutik både där och framförallt på webben och flytta in i den 150 kvm stora lägenheten ovanpå! Det är ett jättejobb alltihopa. Herregud, det är hur mycket som helst.. Bebis, nytt företag (fast jag ska fortfarande jobba med mitt vanliga) och en superduperjätterenovering... Hur ska det gå?

Vårt nya företag ska heta ModelMaxi, butiken ModelMini och jag ska döpa om mitt företag till ModelForm.
...Det kommer mera... (Hoho, nu har jag börjat blogga, jippi)!

Kram då, nya bloggen! / Frida