måndag 31 mars 2008

Silikon anyone?


Ett litet dilemma med att sluta amma till 100%... * Alltså, nu blev det kanske lite knäppt här, men jag menar att silikon är det SISTA man behöver, jag vill inte ha nåt extra! *Bilder: cupcakes från Foodies Anonymous och virkning från Shannons Gerards Etsy-shop.

Nattskiftet







Letar inspiration och referenser till nästa stora jobbprojekt (2 st) i den tjocka logo-boken... Tittar på snusande bebis som har slutat natt-amma (2 dagar nu!), lärt sig gå och fyllt ett år, allt inom en liten futtig vecka... 

Kalas som det svänger om!




Nu har vi firat Olle-Bror ordentligt! Nästan hela "nära-släkten" kom utom Gustaf, Frida, Tilly och Ebba som var sjuka, så synd... Inga andra barn på kalaset alltså. Det blir nästa gång hoppas jag! Och – Olle-Bror gick! Flera meter! Flera gånger! Nu kan han GÅ! :-) Morfar (munspel) och farfar (dragspel) spelade så fint också, brorsan älskar det och sitter på golvet och dansar sig framåt på rumpan, samtidigt som han skakar på huvudet...

lördag 29 mars 2008

Litet gästtoalett med dusch på g...



Vi kan inte bestämma oss för toalett och handfat, men jag gillar de här 2 bäst. Lite nyfunkis kanske, men känns bra ihop med både sekelskiftesdetaljerna och det moderna lösningarna vi har gjort. (Köket t ex). Det ska in en glasvägg också, där måste vi också fundera lite, men jag röstar på en dörr med skjut-funktion.. Tror jag.. Eller kanske är det bättre med gångjärn? Vad syns minst? Herregud, alla dessa val, alla dessa pengar...

Onödigt nytt i garderoben...


När jag var i stan sist kände jag mig som en småstadsbo och handlade allt på en gång! Jacka, byxor, klänning, tröja... Man får väl se det som vårens inköp? Nästa gång jag handlar får det vara sommar! (Och då ska jag ha rensat uuut i garderoben innan)!

* Fint från Monki! (Jacka Poppy, Byxa Kjerstin)

Dagens projekt




Nu har det nästan varit lite mycket "strössel" (tyget) här på sista tiden... :-) 6 stolar har fått nya sitsar inför kalaset imorgon. Lilla lamp-kaninen har fått flytta hem från butiken också, den gör sig bättre hos oss just nu! 50-kronors bumlingen hänger också på plats över matgruppen, den får hänga kvar sen när det blir kontor av vårt tillfälliga mat/allrum. Våren är på gång i Östhammar, så otroligt skönt... (Bra med tanke på att vi inte har några fönster i verandan utanför dubbeldörrarna till köket, det drar kallt)! 

Nu väntar nattpasset! Jobbajobbajobba! (Svårt att koncentrera mig, roligare att "blogga")! 

torsdag 27 mars 2008

Carolina Sins...


...har en så himla fin blogg! Ren och lätt och "krispig" för att använda "ett äckligt form-ord", men som känns helt rätt i sammanhanget. Kanske engelskans "serenity" beskriver det bättre? Bilden = Carolinas fina fynd!

Birthday boy!






Världens bästa Olle-Bror, 1 år idag...

onsdag 26 mars 2008

Maija Louekari..


...gör mycket fint, mycket finskt, mycket Marimekko. Portfolio här.

Lycklig för liten lya!!!







YIHO! Vi har flyttat in! Jag har varit i Sthlm på möten igen och handlat alldeles för mycket kläder! Imorgon fyller Olle-Bror ett år! Minikalas imorgon och släktkalas på söndag... 

Bifogar lite bildbevis på att det faktiskt är sant... Vi HAR ett litet eget hem igen. Det är inte direkt synd om oss heller... Nu har vi ca: 28-30 kvm, 140 kvm "to go" alltså. Nästa stopp blir köket!

tisdag 25 mars 2008

Pretty paper + dog glasses...



Hos loppisgubben i söndags hittade jag fina bokpapper (50-tal + 70-tal), en liten klädd låda (40-tal) och en liten porslinshund i hatt! Glasögonen låg i utklädningslådan i lekstugan på Haga... Jag lånar dom ett tag..

söndag 23 mars 2008

Gamla fåglar



Hittade i min "Beauties-mapp" på skrivbordet, där allt fint man ser på internet hamnar, gardintyg från Urban Outfitters.. Finns nog inte kvar längre. Jag gillar inte just gardiner heller, men tyget var väldigt fint iallafall!

Pausfåglar


Hemma igen! Olle-Bror på penicillin efter besök på "fjäll-hälsan", men glad och pigg trots allt. Idag tar vi en liten paus och åker hit, pepparkaksgubben, bästa loppisen i stan! Efter det ska vi måla de sista listerna och börja bära in möbler! Helt otroligt!! Yippie! Snart snart kommer bilder från vår lilla tillfälliga "2:a" i det som sen ska bli kontor och gästrum!
* Fåglarna på bilden har superduktiga Maja Sten gjort! När Olle-Bror var nyfödd och vi fortfarande bodde i Uppsala gjorde jag en mobil av den här illustrationen...

onsdag 19 mars 2008

Tänker på tyg...






Vi ska flytta in i lilla "flygeln" när vi kommer hem! Erik målade de sista listerna ikväll och golvet ska strykas två gånger till.. (Elektrikern ska koppla in elen också, sen kommer vi)! Skönt att äntligen känna att man kan tillåta sig själv att fundera lite på inredning igen.. Just nu funderar jag över tyger i vardagsrummet. Jag har lovat att inte dränka soffan i kuddar den här gången, så tygerna måste in på något annat vis. Kanske ett lapptäcks-överdrag till barnvänliga sittsäckar, eller bara ett vanligt stort lapptäcke istället för filt till soffan?

Måste packa upp flyttlådorna (4 st, supertunga, + 2 nya ikeakassar med "loppis-nyinköpt"* sen vi flyttade) med tyger snart och kolla igenom vad jag har egentligen! Härligt, allt blir som nytt när man inte sett det på ett tag... 

* Nåt som inte är lopppis, utan sprillans nytt är finafina strössel av Elisabeth Dunker för Mairo! Kommer garanterat till användning på något bra ställe snart!

Fjällshopping och mera sjukt...



Idag har jag varit hemma med Olle-Bror som är fortsatt hänging kontra superspeedad av hostmedicin. Jag fick den längsta kramen idag, säkert 15 minuter av lilla trötta älsklingen, ville inte släppa bara krama hårt hårt... Och apropå sjukt, nu är det läge för mig att kolla upp min handled som varit helt paj sen två månader tillbaka.. (Alltid bandage eller stödskena numera, men inte haft någon prioritet på det inför butiksöppning och renovering).

Lite roligare, jag hittade en superfin rea-fynd-jacka på skid-shopen! En salomon dunjacka med fin fuskpäls och tusen finesser! Köpte en lite snyggare mössa också när jag ända höll på. Nästa säsong, jag säger bara det, nästa säsong! Då blir jag värsta snowboard-mamman!

tisdag 18 mars 2008

Liten sjukling + äntligen utför!




Olle-Bror är sjuk! 39° feber från och till. Jag tror han har ont i ett öra, tand på gång och fortfarande inte frisk från förra veckans förkylning. Allt blev nog värre av kall-luften han drog in när han skrek den sista kvarten i pulkan på väg hem från fjället igår... Imorgon blir det vårdcentralen om han fortfarande är hänging.. Stackars stackars liten! Idag har jag hyrt snowboard, konstigt att inte åka på sin vanliga, men helt ok! Pappa hyrde telisar. Superbra i backarna, lagom hårt och inget plattljus! Kallt men soligt och puder utanför pisten... Tittade på hjälm också, men det funkar bara inte på mig. Jag har seriöst försökt köpa en hjälm de senaste 5–6 åren, det känns så otroligt töntigt att köra utan, men det funkar bara inte. Jag ser ut som en idiot i alla modeller. 

måndag 17 mars 2008

Winterwonderland...




Äntligen fick jag min vinter! Är i Björnrike med Olle-Bror, mamma och pappa + vänner. Vi åker mest på längden. Vi (Erik + Frida) har nämligen tappat bort världens absolut största boardbag i flytten?! Hur kan den försvinna? Var kan den vara? Vi har letat överallt! Vi bor precis brevid backen här, så det känns tungt.. Men det är en annan grej att vara i fjällen med familjen, helt ok att gå på tur istället för att åka off-pist.. Men guud, vad jag saknar fjällresorna med Johan, Maja, Fredrik och allihopa... 
Olle-Bror är så söt i sina googles! Nästa år får han skidor/snowboard!  

torsdag 13 mars 2008

Renoverar mera...





Det går faktiskt framåt! Nu har huset helt bytt skepnad inåt gården. Ojojoj, sån stor skillnad, det är inte samma hus längre. Vi kommer få sådana härliga glasverandor! Störst skillnad inomhus är det i Gustafs och Fridas lägenhet, där alla innerväggar är rivna och taket höjt... (PS, ni måste fotografera, så ni kommer ihåg hur det såg ut innan)! När jag och Olle-Bror är i fjällen ska Erik fixa det sista i "högra flygeln" ;-). När vi kommer hem flyttar vi in!!! Otroligt men sant.. Men vi kommer att kliva ut varje morgon (ur dubbeldörrarna på bilden, leder in från köket till det som ska bli mitt kontor sen) i byggkaoset som syns här ovanför.. Lite romatiskt ändå.. Nästa vecka ska kakelugnen byggas upp igen...