lördag 31 maj 2008

Martine Camillieri









Åh, så fint och bra och aktuellt! Martine Camillieri, konstnär från Paris vet hur man återvinner förpackningar och annat på roligt sätt! Nåt för dagis? En plastservis-lampa vore ju väldigt fin i köket också! Tyvärr kan jag inte franska så jag hänger inte med i presentationerna på hemsidan, men inspirerande är det iallafall!

I hate perfume



Parfymmakaren Christopher Brosius skapar udda dofter med sjukt fina "icke designade" förpackningar under namnet I hate perfume. Ingen aning om hur det faktiskt luktar, men jag tycker att "Gathering apples, Burning leaves, Summer kitchen eller At the beach 1966" verkar lovande! Har man en ordnad ekonomi kan man få sin egen unika parfym blandad dessutom. Exklusivt!

torsdag 29 maj 2008

Förberedelser..


Jobbar med fortsättningen på vårens stora projekt. Kul, det riktar sig till barn och föräldrar. På söndag plåtar vi gruppbilder till hemsidan.. Jag gör all form och styling.. Men det är svårtsvårtsvårt. Det är ett stort företag som har tydliga åsikter om vad som säljer och inte. Jag har fått kompromissa i massor. Just nu känns det inte som min stil alls, men man kanske lär sig att acceptera kompromisser med tiden?

onsdag 28 maj 2008

Var är kameraladdaren?! (+ Pro skater)



Jag blir vansinning! Nu har laddaren till kameran varit borta i en månad.. Jag som har så mycket att fota! Gillar inte mobilkameran.. Olle-Brors bästa lista just nu:
  1. Bilbesiktningen
  2. Skateboard
Vi tog söndag eftermiddag ledigt och åkte till Uppsala. Erik, Matte Rask och Johan som äntligen flyttat hem och börjat nya jobbet, hängde i mini-rampen  med typ tusen ungar. Jag och Olle-B gick på stan och tittade på folk och blev lite chockade över folklivet, ljuden och bilarna. Vi har varit i karantän ett tag, helt klart. Olle-Bror älskar skateboard och tror att han kan.. Totalt orädd. Oroar mig redan för framtiden! Skrubbsår, hjärnskakningar, benbrott... Hur hanterar man sånt?

** PS. Fina fyndiga skateboarden är målad av Ken Mori, designer från LA. Hittade den här.

tisdag 20 maj 2008

Finbesök på kvällskvisten!



Vi bor sen en tid tillbaka hos Eriks föräldrar på Haga, eftersom det dammar så mycket just nu och vi saknar golv fram till vår lilla fungerade bostadsdel. (Man måste hoppa över reglar, balansera med Olle-Bror på höften, samtidigt som man bär på korgar med smutsig disk, datorer och så vidare... och så vidare.... det funkar inge bra)...

Jag och Olle-Bror har varit hemma hela dagen och han har så roligt här! Vi har tittat på bondens traktor, petat på myror, lekt i lekstugan, kastat sten i dammarna, plockat kottar och tittat på korna och fasanen...

Titta vad som hände nyss!! Korna rymde! (Jag visste väl att det där staketet inte var att lita på)! Tur att jag hade mobilen(kameran) nära. Här står hela gänget och äter tulpaner utanför trappen! Bonden är borta tydligen så nu vet vi inte hur vi ska hantera gästerna? (Matte har sjasat iväg dem härifrån, så de är väl hos nästa granne och äter kan jag tänka mig)... :-)

Gubbrock...


The last waltz = konsertfilm av Martin Scorsese, med The Band och vänner.... (Bob Dylan, Van Morrisson, Ringo, Eric Clapton, Neil Young, Neil Diamond, Joni Mitchell, Muddy Waters, Dr. John, Emmylou Harris, The Staples m.fl)...

Till salu hos Woo shop






Åh, alla dessa begåvade människor... Illustratöragenturen Woo har en liten shop där massa fint är till salu. Jag vill egentligen ha allt, men just nu tror jag det får räcka med affischen "Alpha Birds" av Gustaf Dejert. – Fin i ett barnrum, eller hur?! (Olle-Brors till exempel).

Annelie Carlströms examensprojekt från Beckmans är också superfint, "I love all my girls". Tyra von Zweigbergks "get dressed – rök" är skitfin med! :-)

måndag 19 maj 2008

En helt ny värld!







Nu går jag händelserna långt långt i förväg. (Ungefär ett år, om inte mer).. Jag drömmer om trädgård och sköna dagar ute... Funderar över gården och hur vi ska planera och plantera. Det här bestämmer ju inte jag, vi är ju flera som ska tycka och tänka, vi förstås, Gustaf och Frida och självklart Eriks (och Gustafs) föräldrar som vi kommer att hyra våra fantastiska lägenheter av..

Jaja, men ändå, drömma lite kan man ju alltid ägna sig åt? Jag tror det kan bli fint mot vår gula fasad, faluröda gårdshus och vitputsade mur-väggar, att hålla de blommande växterna i en lila/ljusljusrosa/cremevit färgskala med lite silvriga inslag? Jag kan absolut ingenting om trädgård och växter, vet inte vilken sort som blommar när och vad som är fint även på vintern... – Åh, det ska bli kul! (Stora bilder + små kollagebilder lånade från bildbyråerna Folio och House of pictures).

** Blomtoppen: Alla former av hundkex, alla former av vallmo (men minst den röda sorten) och så självklart... Pionerna!

söndag 18 maj 2008

Blandare



Kanske lite över vår budget är danska Volas blandare, ritade av Arne Jacobsen. Svenska Moras blandare i Inxx-serien är också fina och dyra.

Kakel från orienten.






Det är ju så himla fint! Men vi ska inte ha det hos oss. Vi behöver ha en neutral bas, det räcker med de gula skåpen. Bilder och kakel från bloggen A beautiful living / = butiken Maroc som säljer kaklet från 895 :-/kvm, och Marracech Design.

lördag 17 maj 2008

Stadsplanering / Stora visioner vid vatten



Jag har flyttat till en väldigt liten stad. Det finns många fördelar och många nackdelar. Något jag har svårt att förstå är att hamnen/havet/vattnet är ett så outnyttjat och underutvecklat område. Det som borde vara den lilla stadens största tillgång?

Om jag fick chansen att påverka skulle jag göra så här:

Bygga ut strandpromenaden med ett brett trädäck/brygga nere i hamnkvarteret. Bygga ett antal "fiskebods-liknade" hus i anslutning till bryggdäcket för uthyrning under sommartid och "julmarknads-tid" till kommersiell verksamhet. Anlägga nya rabatter och planteringar med "hav och strand-tema" i den lilla parkytan. Bygga om/ny lekplats för olika åldrar med marint-tema där den befintliga parken redan finns. Öppna en flytande restaurang i gammal ångbåt...

Bygga upp det vackra Kallbadhuset som en gång fanns, men som sorgligt nog försvann (tillsammans med mycket annat) under rivningsvågen kring 50-60-talet. Bygga ett lagom stort Spa-hotell i anslutning till kallbadhuset...

För att bara nämna några exempel.. Jag får kanske anledning att återkomma i frågan?

Det som räknas... (är mer än tanken).



För Burma, Kina, Darfur och allt annat som är tungt och svårt att ta till sig i sin trygga värld, är det handlingen som räknas mest just nu. Men tankar är också bra. Bättre än inget. ModelMini stödjer Rädda Barnens arbete i Burma. Gör det du med!

Senaste nytt: Badrum




– Kanske så här då? Vi är ganska överens just nu. Men det kan ju hända att det blir en lite svennigare färg* på skåpen tillslut om vi fegar ur. *(Alltså vitt, men det blir nog också fint). (ALLA väggar ska kaklas, men jag har inget 3D-program, det blir för bökigt att rita ut kaklet på sidoväggarna... men man fattar kanske på ett ungefär ändå)?

** Strykbräda-skåp och tvätt+tumlar-skåp ska byta plats i verkligheten..

Cukcoo!



Den här klockan skulle gärna få sitta på vilken vägg som helst hemma hos oss...  Se mer hos TAF.

onsdag 14 maj 2008

Berså / "Vadå Berså"



Berså / Stig Lindberg = 1960. Originalet.
Vadå Berså / Jacob Robertsson = 2002. Parafrasen.