fredag 25 juli 2008

Helena vs. Sandra!



Helena Hörstedt och Sandra Backlund gick bägge i min paralellklass på Beckmans. Båda två så maklöst duktiga. De kan hantera sina volymer, strukturer och detaljer..

På bilderna; Helena = svarta plagg, Sandra, vita och grå.

Micki vs. Brio!









Micki tar upp jakten på Brio, med en utökad inredningskollektion och fina inspirationsbilder!

torsdag 24 juli 2008

Dagnys hörna på Adas Kaffestuga

Det finns 3 fik i Östhammar. Vi är stammisar på Björkmans konditori eftersom vi i princip bor där. Vi käkar frukost i "pyjamas" där de dagar vi inte står ut med vårt trånga kaos-diskbergs-pentry i butiken, ganska ofta alltså.. Sen finns ju Adas Kaffestuga som jag har skrivit om förut. I våras öppnade de sin 50-tals del som de kallar "Dagnys hörna". Kul! De har en härlig trädgård också, komplett med lekstuga till Olle-Bror och allt...

Jag är lite dålig på bloggandet just nu.. Håller på med en miljon projekt störst av dem alla är vår egna webbshop. En utmaning! Mer info snart. :-)

onsdag 16 juli 2008

Djurö (= mesta möjliga sommar)









Jag och Olle-Bror är på landet! På Djurö, bästa Djurö... Inte en sommar utan Djurö. Huset som min familj på mammas sida har hyrt sedan tidigt 50-tal håller på att rasa. Verandan är genomrutten och i väggarna finns bara gamla fiskenät och myror. Men det är vackert. Så mycket barndomsminnen här!

* (Värdelöst med penicillinet, jag får inte vara i solen över huvudtaget. Svårt att undvika här, bara strandliv)!

söndag 13 juli 2008

Annas lampa...


I Annas* gamla sovrum står alla saker kvar ännu. Allt är täckt av fett damm och sågspån eftersom dörren togs bort vid ett tillfälle och ingen har lyft tillbaka den. Sängen är full av möbler och korgar med skruvar och verktyg. Hon längtar hem varje dag. Inget finns kvar längre...

* Eriks mormor, 98 år, som bott i lägenheten före oss.

Familjen och kusinerna...



Vi (modelmini) ska vara med i ett repotage och idag har vi försökt att fotografera oss själva, Olle-Bror, Ebba och Tilly. Med feber, trötta ungar och högsommar-hetta var det rätt svettigt! De bästa bilderna sparar jag tills i höst. "Stay tuned" :)
* Är det Erik eller möjligtvis Earl Hickey som sitter i den gröna stolen?

Små stolar


Loppisfynd! Barnstolar från 60-talet.

lördag 12 juli 2008

Koll på läget...





Jag går på penicillin, hostmedicin och 100 näsdukar om dagen.. Bihåleinflammation (?) och superförkylning med feber och hela paketet. Värdelöst. 

Det står ganska stilla på bygget just nu, alla hantverkare har semester. Hoppas i alla fall på målarna som ska komma nästa vecka och måla kök och hall! Köket är ihopskruvat och klart, men det lär väl stå så här ett tag.. Vi måste vänta på plåtslagare som kan sätta upp de rostfria skivorna på väggen (för det kunde vi tydligen inte göra själva) och så kakel-Per som ska gjuta plattan framför spisarna och mura upp för vedspisen och inbyggnads-ugnen. Har vi ett kök i september? Återstår att se... 

Det börjar bli ganska tungt att vara utan toalett och kök nu.. (Vi är ju inte HELT utan, i butiken en trappa ner finns pentry, toa och dusch. Men om man vaknar kl. 3 på natten och vill gå på toa är det segt att gå ut (klättra på byggnadsställningen) och låsa upp i butiken).

Hittehus och fika!



Det här huset som verkar ganska öde, ligger mellan Östhammar och Öregrund i lilla byn Sund... Om vi inte redan hade haft renoveringsprojekt nog, så hade jag kunnat tänka mig ett dockhus som det här.. Som en dröm, så fint är det! :)

Nu, äntligen, har Gustaf, Frida, Tilly och Ebba flyttat ut.. Olle-Bror är överlycklig och vi med! I förra veckan fick vi lite lite nybakta kladdkaks-bakelser med färska smultron och jordgubbar, bara sådär i förbifarten, kom Gustaf och lämnade in dem i butiken..