måndag 26 oktober 2009

Kick ass girlfriend! :-)


Nu är Josefins portfolio nästan klar... Så fint! Och ändå är det mycket kvar som ska upp... Nu måste jag skärpa mig och fixa min egen en gång för alla... Lära mig greja med "stylesheets" så är det fixat sen... (säkert)..

söndag 25 oktober 2009

As usual...

När grenar och kottar är både gratis och fint så kanske det inte gör så mycket att de sprider lite smyg-jul-stämmning alldeles för tidigt?

Utomhus

Kroppskonst...

– Olle-Bror, vad gör du?
– Tatueringar!

onsdag 21 oktober 2009

Klocka med karaktär m.m

I Stockholm ligger inredningsbutiken Karaktär, som verkar ha ett väldigt fint och handplockat utbud.. Det blir ett besök nästa gång jag är i stan! * Bilder via hemsidan.

måndag 19 oktober 2009

Till salu...


Idag körde vi i 10 minuter för att kolla upp det här gamla missionshuset som är till salu här i närheten... Vilket sommar-ställe-material! Kan ju bli helt makalöst fint men vi har ju som sagt fullt upp på "projektfronten" ett tag framöver.. Hoppas det hamnar i rätt händer! Dessutom undrar jag om inte utgångspriset är lite väl optimistiskt med tanke på skicket..

måndag 12 oktober 2009

Lucky Boy Sunday

= Galet fint och danskt, så klart! Här finns det mer...

Varmt, fint och dyrt!

En sån här skulle stå fint i vårt sovrum... som är nästa rum på tur efter Olle-Brors att göras klart. (Bilder från Byskeugnen)

lördag 10 oktober 2009

Arbete pågår!

Golvet framme, den rosa mattan levererad, alla 1000 lister på plats och färdigmålade!Stolar + lampa målade, bordet äntligen nedlockat från gårdshus-vinden, funderar över ev. tavlor...Stringhyllan får ny färg, = vit istället för teak/svart och... TAPETEN på plats, tadaa! :-)

Det här är bilder från Olle-Brors rum i onsdags... Och det har hänt massor sen dess! :-) De två stora grejerna som är kvar är:
  1. Kojan som ska byggas enl. ritning här.
  2. El... och för att kunna koppla in den måste "vi" = Erik ösa ur kanske 25 säckar med skit och sågspån ur golvet i våningen ovanför, eftersom elen ska kopplas in/kablarna stoppas ned i ledningarna via taket. Och det måste ju självklart en elektriker göra och det är ju inte heller helt lätt att få hit... Så, – elen är det största hindret på "100%-klart-listan" just nu.
Men ÅHH, vad det känns fantastiskt att det snart snart är klart! Det blir så fint! Och golvet, vilken lycka det var att få riva loss alla lager med plastmattor!

... Jag hittade 2 "före" bilder... På Annas rum, som det var då, innan oss, innan renovering! Eriks mormor som har bott här så länge före oss. Undrar vad hon skulle tycka. Lilla Anna... (Hon bor på ett vårdhem i närheten, 98 år gammal, hon säger att hon längtar hem varje dag)...

Ugglor i mossen!

I senaste numret av Family Living tipsar Isabelle om de här sjukt fina ugglorna.** (Känns väldigt mycket "Fablernas värld" om någon kommer ihåg) De finns att ladda ner som pappersmallar att klippa ut och klistra ihop (kostar 10 kr via Pay Pal) från Mibo Studios; här.

Det tänker jag ägna resten av lördagskvällen åt! :-) Tack för tipset Isabelle!
Hello Tiger har också mycket fina tips jämt, det här inlägget är kul! :-)

fredag 9 oktober 2009

Vardagsglädje till liten frukost...

Jag är ju vegetarian, men inte de andra! Den här fina leverpastejs-förpackningen såg Olle-Bror med hökögon från flera meters avstånd när han var och handlade med E sist...

Annars har vi lite strul med brandbilar/bussar hemma just nu... Förra helgen fick Olle-Bror följa med E till stans kombinerade leksaks**/kontorsbutik och köpa en leksak... (** Ja, förutom vår egen butik såklart, men den andra är lite mer plast och disney-inriktad än vår, sånt som barnen älskar alltså)... Olle-Bror fick välja helt själv med undantag för en gigantiskt stor plastig brandbil, den fick han INTE välja. Han valde en stor bogserings-van med trailer och racerbil på släpet som gick sönder efter en kvart. MEN varje dag sen dess har vi flera hysteriska scener när han bryter ihop och vill kasta alla sina andra bilar och bara åka tillbaka till leksaksaffären och köpa den STORA brandbilen...

måndag 5 oktober 2009

Höstmorgon!


Nu är det riktigt kallt ute, det funkar inte med bara en liten skinnjacka ute längre. Kanske ska kosta på mig en ny varm vinterjacka för lite av lägenhetspengarna? * Hundkex från Haga förra hösten.

söndag 4 oktober 2009

Kojan på ritbordet... (med kanelbullar)

Vi funderar över koj-bygget i Olle-Brors rum... Det blir förmodligen ungefär något sånt här. :-) Tror kanske att det blir några fågelkrokar i anslutning också? (Från butiken/webbshopen). Vi har inte fått hem alla färger på krokarna ännu, men annars är jag ju inte direkt rädd för att använda spray-färg för att hitta exakt rätt nyans...
Och så är det ju Kanelbullens dag idag ju! Bästa "bullmamman" nummer ett, Frida L kom med en hel korg supergoda nybakade bullar och 2 barn.. Vi åt bullar till det lugnande ljudet av eskalerande bråk från lekrummet... Olle-Bror leder skrik-och-trots-ligan med flera poäng just nu... Nästan så man undrar om ungen verkligen ska få ha nån koja?! ;-/

lördag 3 oktober 2009

Kvällsfika

Skönt med helg! Har lördags-jobbat i butiken, det blir mysigt med tända ljus bakom kassan och stor lykta ute på gatan, köpt en stor en (barrväxten alltså) och fått höstkänsla! ... sen har jag målat allt som kommit i min närhet vitt eller svart den sista veckan, möbler till Olle-Brors rum, korgar till butiken och allt möjligt... Det är kul och blir fint..

Och, dessutom gjort nåt så extremt oväntat som att baka, med Olle-Brors hjälp, men nu är det ingen som vill ha, fast det är gott... Får hoppas på mer fika imorgon, då är det ju Kanelbullens dag! :-)