tisdag 31 augusti 2010

Sju!


Från nygamla favorit-bloggen Weekday Carnival (fd. Pisarapilvi) fick jag en fin utmärkelse /blog award. Tack snälla! Jag har fått utmärkelser förut utan att svara, det kanske var dåligt, men jag tycker det är så himla svårt med sånt här...

Tanken är att man ska berätta 7 saker om sig själv och sedan skicka vidare utmärkelsen till sju nya bloggar, men jag tänkte så här istället; jag berättar sju grejer om mig själv och så får ALLA som vill hänga på? Lämna gärna en kommentar om du är med! ;-) OK, fine, nu kör vi:

  1. Jag är sjukligt form-pedant, en riktig stilpolis som ibland får hålla i mig för att inte småfixa och ställa saker "rätt" hemma hos andra. = Ingen trevlig egenskap!
  2. MEN trots detta är kaos snarare en regel än ett undantag i stora delar av vårt hem. Det driver mig till vansinne, jag fixar inte skitig disk, megatvätthögar och klädkrisen i hallen. OK, vi renoverar och det är fortfarande byggarbetsplats lite här och var men det hjälps inte. Jag gillar det inte.
  3. Jag älskar att dansa, dans gör (gjorde) mig riktigt ärligt skitglad!
  4. Jag har kommit 3:a i en snowboardtävling (I grenen "Big Air", typ 1999). Det trodde ni inte va?! ;-)
  5. Ibland lider jag av social fobi och tycker det är sjukt jobbigt att träffa nya människor. Jag är världens sämsta minglare. Man kan inte ha mig på fester, jag står tyst i ett hörn. (Tills musiken sätts på och det är ok att dansa) ;-) En del kanske tror att jag är sur och stroppig, men det är fel, jag är bara blyg och obekväm.
  6. Jag är ganska hemlig och väldigt privat. Det tar lång lång tid innan jag låter folk lära känna mig på riktigt.
  7. En gång (aldrig mer) permanentade jag mitt hår, en riktig afro-krull-mick-frilla... så här...

torsdag 26 augusti 2010

Torsdag...


Det här har hänt idag: jag har fotat för butiken/modelmini, Svante ville inte vara med. Olle-Bror gick till dagis igen, efter sjukattack i tisdags. Jag hade mycket rosa grejer på skrivbordet! Och Rockefella har en fin kollektion som jag ska jobba mer på imorgon. Nu är det natt – godnatt! :-)

Hipp hipp hurraa!


Just idag blir bloggen 3 år och det här blir mitt 618:e inlägg!
Jag är så glad att jag har den här lilla bloggen och att det bara blir fler och fler som hittar hit! Det är roligt att det är så många som uppenbarligen tycker att mina vardagliga iakttagelser är intressanta... Jag känner att jag borde skriva nåt lite mer genomtänkt och fint här, men äsch, inte nu, det kanske kommer till mitt 4-års jubileum istället? Stora ord är inte min grej idag - jag har konstant ammningskoma och hjärnsläpp nuförtiden!



Men grattis på födelsedagen bästa bloggen, du är en bra kompis!
Hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurraaa!

måndag 23 augusti 2010

On display...

Sideboarden i matrummet ser ut så här för stunden...

Sleeping means working!


När Svante sover jobbar jag. Det blir lite hattigt... Här är lite av dagens fotograferade! Fina fina saker kommer upp på Modelmini snart! Förutom nya grejer av Ingela P Arhenius kommer nytt från de här två, Elisabeth Dunker / Fine little day och Camilla Lundsten / Littlephant...

Welcome guests!


Vi har haft lite gäster boende i gårdshuset i sommar. Det är faktiskt ganska mysigt. När jag tittar på de här bilderna blir jag lite förvånad att vi har hunnit med gårdshuset också, "sådär i förbifarten bara" mitt i den pågående galenpanne-renoveringen av allt annat här... Det saknar vatten och toalett, nåt att sätta upp på vår TO-DO-LIST! Någon gång kanske vi kan ha ett litet anspråkslöst Bed & breakfast här? Med ett litet badrum/toa + pentry. Och så kan man äta frukost på Björkmans Konditori som ligger mitt emot oss på framsidan av huset på Drottninggatan? Hmm... ?

Hagahelg med lite höstkänsla...

Vi var på Haga hos Eriks föräldrar hela helgen. Fint där! Den övre bilden är utsikten från övervåningen/loftet i "Nya huset" där vi sov. Råspont målat med med vit äggtempera.

Olle-Bror och Erik plockade kantareller innan vi åkte dit...

söndag 22 augusti 2010

Paket med posten!


En överraskning kom med posten! Två brickor + tidning + fint brev från redaktionen på Family Living! En favorittidning! :-) Det tyckte jag var kul, Svante med! MEGATACK!

Recap: Grisslehamn

Vi hälsade på hemma hos M. Engström en vansinnigt varm dag i juli. Man smälte nästan bort, men vinden hade just vänt och vattnentemperaturen sjunkit till typ 12°!

** Bilder = kollage av skärmdumpar från Albert Engström Sällskapets hemsida.

På den här otroligt vackra platsen med utsikt över hela Ålands hav bor Mikkos föräldrar nästan hela sommarhalvåret. Det är mycket turister...


Vi åt middag på en liten krog i närheten och Olle-Bror undrade högljutt om servitrisen var en häxa, sen bröt han ihop av trötthet ungefär samtidigt som Svante startade kvällens långa skrik-race. En annars väldigt lyckad dag. :-)

onsdag 18 augusti 2010

Lysande diamant!


Snygga "Diamond Lights" vill jag ha i vårt nya badrum istället för den klassiska runda porslinslampan som sitter där just nu... Så fin i en *porslins-sockel! (* På bilden från Gysinge Byggnadsvård). Den finns att köpa på bla. Designtorget eller via formgivaren Eric Therners hemsida.

HM Homes snygga badrumsmattor finns redan på plats. De känns roligare än att använda än att slänga ner handduken på golvet efter varje dusch eller bad... Och nya handdukar. Nytt badrum kräver nya handdukar, så är det bara! :-)

Foto: Jesper Lindström + Gysinge Byggnadsvård + HM

Recap: Gräsö

Sommarminnen! Jag vet inte hur många tonårs-somrar jag spenderade här på Kallboda hos Goe. Hon är min bästa och äldsta vän, vi ses alldeles alldeles för sällan!

Recap: Djurö

I sommar har vi varit här alldeles för lite!!! Men Olle-Bror har fått vara där utan oss med mormor, morfar och "gammelmoster"... Där är han i sitt esse! Man kan vara naken, bada, köra bilar i världens största sandlåda (stranden), åka båt och alltid alltid ha minst en vuxen som vill leka. * OBS han seglar inte själv, morfar har bara klivit ur bild... ;-)
Vi åt på en ny restaurang, som öppnat precis om hörnet "Restaurang Motorverkstan", som var så otroligt fint inredd, verkligen genomfört och inspirerande. Maten var säkert också bra, vi hade lite skrik-bebis-bekymmer och jag hann inte riktigt känna efter vad det smakade just då... Får göra ett nytt försök utan barn nästa sommar!

tisdag 17 augusti 2010

Recap: Midsommar

Vi firade midsommar med järngänget, både stora och små! Så roligt att så många som vi tycker om ville komma och hänga med oss på sommarstugan i Hummeldal/Söderön... Kalaset varade i dagarna 3! :-)

En ledig kväll!

Idag känns det som om jag har ramlat nedför trappor och bär en 100-kilos klump på ryggen. Helt paj i kroppen...

Så nu skiter jag i klädbergen som ligger överallt och skitig disk... Tar ett varmt bad och kollar på Where the wild things are istället!

Och lyssar på soundtracket på Spotify! Det är stort. Att bara vila. Borde göra det oftare... verkligen. Jag är rätt trött!



(Den här låten blir jag så glad av)!

tisdag 10 augusti 2010

Utan matbord men med arbetsbord!

Vi har flyttat runt lite i lägenheten. Gamla matbordet (Ikeas Norden) står i kontoret nu. Men jag sitter mest i soffan och jobbar* (*försöker) i alla fall... I kontoret liksom alla andra rum är inredningen verkligen i en ständig "work in progress-fas"...

I'm back!


Testar nåt nytt = videoblogg > här är Svante som firar fyra-månadersdagen i en lustig hatt! ;-) (E är missnöjd med sitt röstinlägg här, men han brukar inte låta sådär, men Olle-Bror däremot, han brukar vara naken)...