lördag 22 januari 2011

Mimmi Staaf



Till salu hos Mimmi. Väldigt tjusig!

 Har ni sett tapetseraren Mimmi Staafs redesignade möbel-pastell-drömmar? Sött som macarones! Så snyggt... Flickigt, poppigt, retro, coolt och romantiskt på samma gång.

Foto:
Joakim Johannson / mimmistaaf.com




Mimmi har en fin blogg också! Här.

fredag 21 januari 2011

Sova, städa, bädda!





Det här är vårt sovrum... Eller är det vårt sop/kläd/tvättrum? Det är snälla bilder här såklart för här syns inte kläderna på golvet. Eller dammet. Vi har inga kläder i byrålådor och garderober just nu. Alla, a-l-l-a kläder ligger på golvet i sovrummet. Så har det varit i typ 2 veckor. Nu är det dags att ta tag i skiten och STÄDA! Imorgon är det städ- och resdag! (Sthlm) Nu är det godnatt!


TREVLIG HELG!

Viktig vecka

Imorgon packar vi bilen kaosfull och drar till Sthlm för en vecka. Det är Formexmässa och en hel radda med inköp (för hösten 2011) och möten för Modelminis räkning...

En kul nyhet på klädsidan är att vi (äntligen) ska träffa Minirodini! Och det är ju helt sjukt egentligen, för jag köpte deras grejer långt innan jag ens visste att vi skulle öppna en egen butik, har alltid gillat dem, SÅ, inte en dag försent alltså! Modelmini + Minirodini = Sant från och med hösten. (Jobbiga namn ihop)!

torsdag 20 januari 2011

Kuddar, kelim med mera...


Kanske hälften av januaris kuddsamling i soffan. Hur det blir i februari återstår att se...


Är svårt inne på "kelim" nu. Det är konstigt hur smaken kan ändras på ett ögonblick nästan. För något år sen förstod jag inte charmen alls... Men det var då! Nu är det andra bullar... Men fortfarande har jag inte hittat några färgkombinationer som känns sådär 100. Är inte riktigt framme vid de där smutsorange-röda och gråblå nyanserna som ofta finns med i vävarna, men det kanske kommer? Men bara för att man gillar det så behöver man ju såklart inte ha det hemma...

En bricka i brevlådan!

I present från bloggläsaren Lotta: Liten rund bricka i mönstret Pythagora av Sven Markelius från 1952.

Jag har fått en bricka som jag länge önskat mig, av bloggläsaren Lotta som  sett det här inlägget! – Men vad du är snäll! Tack, tack, tack! :-)
Numera står den parkerad brevid de andra brickorna i köket. Perfekt storlek för kvällstéet!

måndag 17 januari 2011

På pränt...


I senaste Mama är vårt hem med på ett hörn. :-)

Eller... Flera hörn faktskt. Vi fick mycket utrymme. På flera sidor...



Nja... vi flyttade INTE in i en barnklädesbutik. Men jag jobbar ofta till fyra på morgonen. Som just precis nu. Kl. är 03.53, men det är ju bara mitt eget "fel" och egentligen inget jag vill skryta med eller "romatisera" på något vis. Dålig planering + obotlig tidsoptimism skulle man också kunna kalla det! :-)



Det är mycket som ser annorlunda ut i hemmet nu... Att kuddarna i soffan har bytts ut typ 3-4 gånger sen Mama och den superduktiga Linda Alfvegren var här och fotade är ju självklart! ;-) Men annars är det Olle-Brors rum som är sig mest olikt. Köket, badrummen, arbetsrummet, gästrummet, hallen och verandan syns inte i reportaget men där har det också hänt en del grejer...

Späckhuggar-son!





I förra veckan var det 20:e Knut och julgransplundring på torget i Östhammar. Här är det tradition att barnen klär ut sig. (Inget jag har sett någon annanstans, men det kanske är vanligt)? Olle-Bror sa på morgonen att han ville vara en späckhuggare. – Eh, sa jag, men du kanske kan vara Pippi? Eller en sjörövare, eller en kung eller prinsessa? (Allt det där har vi ju redan utklädningsgrejer till så det funkar, liksom)...


Dagen gick och snart var det dags att hämta på dagis och vi hade ingen outfit. Så tillslut fixade jag en extremt snabb späckhuggar-kostym av svart sopsäck, vit "haklapp" och svarta fenor av papper. Plus en sönderklippt mössa med vita papperständer. På max 5 minuter. Då kände jag mig nöjd! Olle-Bror tyckte att det viktigaste var att måla sig själv knallröd i ansiktet, för det var ju liksom "inne i munnen" på späckhuggaren. Och efter 2 minuter på plats tog han av sig tand-mössan och fenorna. Kvar blev ett barn "utklätt" med illrött ansikte och en svart sopsäck... Då kände jag mig inte lika nöjd längre. Haha! :-)

fredag 14 januari 2011

Headhunting


Översta bilden: en av hemmets samlingar...huvudkrukor från loppis. Här: en alldeles nyvaken + lite svettig 9-månaders kille. Rödhårig och blåögd. Skulle kunna äta upp honom, så fin är han.
Har ett gäng nya roliga formjobb på gång just nu. Som jag är glad över! – Wiho!

TREVLIG HELG!

PS, är det någon som har missat den makalöst fina bloggen (Annalenas) HEM?

torsdag 13 januari 2011

Gubbrock vs. gubbrock + ännu mera tantvarning...

Jag har en sorgligt trött musiksmak. Jag gillar gammal gubbrock, (eller tantrock kanske) det har jag alltid gjort. Och disco någon gång ibland... Det här är två favoriter som jag gillat sen första gången jag hörde dem. De påminner om varandra, samma sväng liksom...

Oh Yoko
Kärlekens tunga


...men ibland önskar jag att jag kunde uppdatera mitt låtlyssnande lite! En annan tant-grej som jag har tänkt på idag är att servisen Rosmarin (Swedish grace) från Rörstrand är så fin... Ritades av Hertha Bengtsson i slutet av 50-talet. Jahapp. Godnatt.

(Det är mycket "tant" nu. Är det någon slags minikris på väg? Jag fyller år snart. Det kanske är undermedvetet. Eller bara ett övergående fenomen)?

Fiat Lux - igen!


FIAT LUX by JOSEFIN JOHANSSON from josefin johansson on Vimeo. (Obs varning för tuttchock + hög volym) * FIAT LUX = Kläder av ljus under Oslo Fashion Week feb. 2010 på Dansens Hus i Oslo

Jamen, ingen är väl så cool som min kompis (designern/stylisten/hantverkaren/konstnären) Josefin!? I vår ska jag ta mitt mammatrötta arsle minst en vecka till Oslo. Punkt!
Bästa bästa Jossan!

    söndag 9 januari 2011

    Frisyr utan direkt förändring + tantbord + indianskor

    Nu ska julen ut, men det här lilla extrabordet vi tog in till julafton får nog stå kvar... Det ser lite tantigt ut märker jag. Men trevligt! Tant kanske är det nya svarta?! ;-)


    Jag klippte ingen lugg. Jag gjorde ingen dramatisk färgning. Jag drog till med samma frisyr som jag alltid haft sedan 12-årsåldern. Lång page. Mellanblond. Spännande indeed...

    Förövrigt längtar jag lite till våren och känner för indian-hippie-temat just ikväll. Ett par klassiska Minnetonkas kanske skulle sitta fint? Så man blir lite Pocahontas-fin! Vi kommer ta in det ekologiska barntoffel-märket Bellio till Modelmini i vår och de har fina barnvarianter på samma tema!

    Barntofflor från Bellio, finns hos Modelmini i vår. Minnetonkas från Hippieshop.com. (Kanske indian-tant är det nya svarta ikväll)?!

    Recap: Nyår - Skrikfesternas fest!

    Hur kan mitt barn ha SÅ blåa ögon?!? Totalt mysterium... Och JA. Han har en p.o.p-mössa. Fast vi har en egen barnklädesbutik! ;-)

    Nyårsdagen - Tage är livrädd för Erik. Och Svante! 

    På nyårsafton drog Cirkus Östhammar hem till Johan, Maja & Tage i deras nya superfina hus. Värt ett helt eget inlägg någon gång i framtiden!

    Nyårsafton var en trevlig kväll – men en skrikfest utan dess like för alla 3 barn... Tage började tröttna någon gång runt kl. 7 och gav upp vid 20.30 när Svante tog vid och skrek av trötthet i 1,5 timme... Och sen var det Olle-Brors tur att bryta ihop och trött-trotsa vid 11-tiden. Svante vaknade igen 5 i 12 så den där riktiga feststämningen uteblev ju tyvärr... Bilder saknas av självklara skäl...

    Nyårsdagen var bättre, glada barn och skön promenad.

    lördag 8 januari 2011

    Gästrum > Lekrum > Arbetsrum


    Poster UP av Elisabeth Dunker / Fine little day

    Det nuvarande ofärdiga gästrummet ska få ny kostym och bli barn-lek- och tv-vänligt!
    Jag tänker mig att det ska bli lite så här:
    • Plywood med vita klättergrepp på den största väggen
    • Ringar och kanske en gunga i taket
    • Vi bygger en smart dagbädd utmed hela den största väggen med en
      utdragbar extrasäng under (som snabbt blir en dubbelsäng om det behövs)
    • Kanske en "sitonit-puff" i ljusrosa på golvet för att dämpa ev. fallolyckor?
    • Någon slags ny tv/dvd när man får råd...
    • Elisabeth Dunkers fina fjäll-poster UP måste få en given plats







    Plywood från Beijer, barnklättergrepp från Ergoholds, romerska ringar från
    Abilicaonline, Rosa golvkudde Sitonit, TV (prototyp) med spaceage-look från Humax

    Och så här ser den färdiga delen av den "vänstra flygeln"* ut. Det här är arbets-
    rummet/kontoret som finns i "andra änden" av gästrummet, mittemellan ligger vår lilla
    gästtoalett/bad och en bokhyllevägg.


     





    fredag 7 januari 2011

    Recap: Mellandagar på landet




    Annandag jul åkte vi till Haga. Farmor och farfar ryckte in som djurskötare över julhelgen åt grannens hästar (på jullov från sitt vanliga hem på Skansen) och får. Fantastiskt! Vilken perfekt dag det blev... Olle-Bror var överlycklig så klart. Han är så himla fin med djur och det gör mig rätt stolt. Eventuellt blir det egna får för mina "svärisar" på Haga till våren. Håller tummarna för att det blir så! Får är roliga djur, ser så otroligt korkade ut...

    Recap: Julafton i korthet


    Julpynt som står framme året runt, loppisfyndade kaniner med en (enligt säljaren) otrolig historia: De här två "julkaninerna" var det den finaste och enda ägodel som en liten flicka fick med sig i flykten från Östtyskland till Sverige under andra världskriget... Tillslut hamnade de i en loppislåda hos en granne som kände till historien. Jag räddade dem ur lådan snabbare än blixten!

    Frida L har dokumenterat vår gemensamma stor-jul mycket så bättre än jag! Hade för mycket i huvudet för att komma ihåg kameran, och när den väl kom fram så blev det bara trista blixt-bilder i julmysmörkret. Men trevligt var det! De äldsta 2 kände sig för skröpliga för att ge sig ut på isiga vintervägar, så till slut blev vi "bara"15 vuxna och 4 barn hemma hos oss.

    (Ett av vårens husprojekt - Ny ytterdörr i hallen!)


    Inga julklappar till de vuxna kändes som ett väldigt bra beslut, men barnen fick desto fler... Tomten kom precis när stackars farfar gett sig iväg för att hjälpa den tveksamma bilföraren Roffe som kört i diket för sjuttioelfte året i rad på just julafton...

    Julen enligt "den andra Frida":

    Recap: Bilgranen & julsotaren


    Vi har en bilfantast i familjen. Han fick en egen minigran med eget julpyssel! Under granen fick julsotaren en hedersplats...

    När Svante blir större får han och Olle-Brorsan turas om att välja gran-tema i deras rum!

    torsdag 6 januari 2011

    I väntan på Mama...

    Shit, tidningen MAMA har tydligen kommit ut (med ett repotage hemifrån oss) och jag har INTE sett det än. Oerhört pirrigt. Tänk om det känns helt fel liksom? Hur ska jag kunna vänta till söndagskväll när vi kommer hem igen? Nu kommer jag ha (förmodligen helt onödig) ångest fram tills jag får tag i ett eget exemplar!

    Bjuckar på lite pausmusik medan jag ältar vidare i tysthet resten av dan...



    Igår kväll hade vi en återträff med min gamla klass på Beckmans. I år är det 10 år sen vi började, då var jag 21 år... Men det konstiga är att jag tyckte alla såg precis likadana ut som sist bara typ 10 ggr snyggare! Herregud så mycket duktiga människor under ett tak! Faschinerande och inspirerande att träffa alla igen... Jag är så himla glad att det gått så bra för alla! Så etablerade och VÄRDA! (Extra roligt att det blev så många illustratörer i en "reklamklass", som Fredrik, Christina, Jesper, Cornelia & Lova till exempel!

    onsdag 5 januari 2011

    På TV - Fixa Rummet!

     Isabelle McAllisters nya byggprogram för barn hade premiär igår på barnkanalen i SVT. Hela serien verkar superinspirerande, don't miss!

    Skärmdumpar från SVT Play och det första programmet hemifrån Melker. Himla fin krokodil och sänggaveln är klädd i lego. Och vilken pysselbänk!

    Isabelle har förresten inspirerat mig till lite eget fix hemma, efter att jag sett de romerska ringarna som hon hemma hos sig! Tänker att vi ska fixa ett lekvänligare gäst (+ tv)rum med både klättervägg och ringar från taket någon gång i vår!

    Skynda fynda!



    Grön eko t-shirt Katvig: 99:- / Rosa mössa The Brand: 99:-* /  Solglasögon babywayfarer 99:-* / Collegetröja The Brand: 279:- / Raggisar Rockefella: 100:-* / Bokstavsstämplar 69:-* / Randiga leggings Katvig 149:- / Sneakers Hummel 199:- ** Ej rea.
    Randig kofta Rockefella: 250:- / Röd kjol Rockefella: 150:- / Marinblå anorak Imps & Elfs: 599:- / Marinblå strumpbyxor: 59:- / Sneakers Hummel: 489:- / Manchesterkeps Miniature: 249:-* / Docka Lucky Boy Sunday 399:-* / ** Ej rea.

    Hello again...

    Önskeparfym i fin förpackning, som inte har någonting med texten att göra. Bild härifrån.

    Hej bloggen, nu är jag tillbaka. I sthlm för stunden med mina småkillar. Erik är på väg mot fjällen med gamla kompisar. Imorgon ska jag klippa mig. Och få 2-3 timmar för mig själv. (Ångest, jag tycker det är vidrigt att sitta i frisörstolen och titta på sig själv och försöka låtsas att man är bekväm). Frågorna är; lugg eller ej, bli extrasuperblond eller bara gyllenblond?

    Jag inser ju att jag måste göra NÅGOT eftersom Olle-Bror svarade: – Du har två färger på håret mamma, grått och gult.... efter att jag frågade vilken färg han tyckter mitt hår har... Det gråa är väl den sorgliga utväxten på typ 10 cm och det gula är de risiga topparna...


    Och idag hade jag en halvledig dag! Helt själv. Åkte till stan, mitt i smeten, City. Kollade förutom en del hysteriska reor in PUB, ROOM & House Doctor som har fått en helt egen butik på plan 2! Skulle gärna hinna se Illums Bolihus i gamla Sverigehuset på Hamngatan och så Snickarbacken 7 innan jag åker hem igen. Och så Fashion-utställningen på Fotografiska! (Men det kan jag bara glömma, det finns ingen tid).

    Birgitte Bardot hänger på Fashionutställningen. Bild härifrån.