tisdag 31 januari 2012

Sista veckan med rea...


Vi har super-rea på modelmini.se just nu! 50% på allt i webbshopen även redan sänkta priser = HALVA REAPRISET! Kolla själv! Nästa vecka hoppas vi på nyheter...

Och på lördag stänger vi butiken för gott. Men det känns BRA! Det kommer nya hyresgäster som kommer ta hand om fina lokalen på ett helt utmärkt sätt! Och för oss är det nystart! Nytt litet showroom/lagershop i gårdshuset, nytt sortiment, nya tider, rutiner och så vidare... Mer om det snart. Ska bara jobba ikapp andra deadlines först! :-)

Lite löst...


Neonbokstäver (och bild till vänster) från Lotta Agaton Shop = Ja tack!
 I helgen hade vi finbesök av favoriter! Tack för att ni kom, det gör vi om snart igen! Det är sorgligt hur lite man hinner med och träffar sina vänner. Särskilt om man har flyttat en bit ifrån dem... (Och snart blir det värre med det, när de också flyttar en bit ifrån åt olika håll).

Snart snart kommer vårkollektionen från BOBO CHOSES till oss och Modelmini.
Hurra för det!
Kudde från BOBO CHOSES, finns inte alls hos oss, utan tillhör en äldre kollektion, nu på REA hos Bolina.no!


Svante pussar Bunne, som dagen till ära hade (inget mindre än) BOBO CHOSES på sig! (Ur förra kollektionen)
Men söta klänningen till höger = kommer snart!
Stora-gula-skinnväskan från BOBO CHOSES, kommer i ett ex till oss. Jag gissar att jag köper den! ;-) Och apropå fina väskor, M+E ni är galna, vilka fina presenter ni ger oss jämt! Miljontack för elefantväskan. Så obeskrivligt tjusig och lyxig)!
Duktiga stylisten Tina Hellberg & fotografen Magnus Anesund för Elle Interiör! Tipstack till Emma!

onsdag 25 januari 2012

Grr - tigers in da house! (and tulips)...


Det spelar ju ingen roll att bildkvaliten suger när motiven är så här söta! ;-)

Fått fina presenter av Erik ikväll, men barnen är ändå det finaste! Och de fick också presenter, gissa vad?! :-)

Längtar efter ljus nu. Så att man kan fota. Och något slags teknik-ryck så jag orkar fixa den strulande kameran och den "sprillans nya" (6 månader) skrivaren som aldrig någonsin funkat!

Nu börjar nattskiftet, gokväll!

Lyxtulpan i ny vas, ranunkler och körsbärsblom, min present till mig själv på min 33:e dag imorgon.

tisdag 24 januari 2012

Snabba resultat!


Dagens produktion: nya bildspel till startsidan på modelmini.se m.m.
Snart kommer nytt och FINT från Ferm Living. Yiho!

Apropå jobb i förra inlägget: Nu har jag har vårfixat bildspel m.m till startsidan på modelmini.se. Det räknas som jobb! Men det syns inte "live" än, det är nån rea-vecka kvar innan alla vårnyheter rullar in... Men jag är förberedd, nu kan våren komma till modelmini! :-)

Mini Rodinis vårkollektion = som vanligt mycket tjusig!
Snart kommer ett modelmini-relaterat inlägg som jag har grejat med i evigheter. En slags summering av våra 4 år som butik och en planering för framtiden som enbart webbshop. Men innan dess ska jag försöka avsluta lite egna jobb för kunder hos modelform. Ett profilprogram och en "Alla hjärtans dag" kampanj ska bli klara, innan fredag!


Favoriter i repris - mer av Lucky Boy Sunday.


Everyday life...


Fil till lunch idag...

Idag har jag svårt att hinna med. Högen med måsten är liksom gigantisk efter alla vab-dagar med Svante förra veckan. Så vad gör jag då? Jo, kollar andra fina bloggar och är förmodligen svensk mästare i förvirring... Jo, men så fastnade jag hos Dos Family och deras "everyday life picture tour". Och så här ser jag ut, en helt vanlig tisdag...

NU ska jag jobba! :-)

lördag 21 januari 2012

Mr. & Mrs. Newlywed!



Mega-GRATTIS och hurra, hurra, hurra hurraaah för Frida & Gustaf som har gått och gift sig i all hemligaste hemlighet ida'! (Ja, och nu kan ju inte jag gifta mig med Erik, då blir vi en Frida Jorlin för mycket helt klart)! ;-)

HURRA!

Formex SS12


Utställningar av Synnöve Mörk är alltid inspirerande! Här i mässentrén.
I år är första gången jag hinner gå två dagar på Formex-mässan! Idag har jag hunnit kolla runt en snabbis i halva mässan och imorgon blir det en heldag. Jag ska berätta vad som är planen med det en annan gång, men jag ska köpa in grejer till Modelmini så klart. (Som jag ska fortsätta att driva om någon undrade... Ett alldeles eget inlägg om det kommer snart)! Finheter från bland annat dessa: Ferm Living, Bobo Choses m.fl kommer att följa med hem i form av bokade ordrar inför nästa säsong...

Pasteller och trä... har ju hängt med ett tag i trendsvängen. Den här tunna porslinsserien med "råa kanter" tycker jag mycket om...
Det här staketet (som man köper på löpmeter) till höger är också himla fint! Det och allt annat som finns i trädgårdsdelen har jag kvar att se. Pepp!
Nu längtar tanten i mig ut, till våren och till mitt spirande trädgårdsintresse!

fredag 20 januari 2012

Vardagsvab...


Imorgon är en ny (piggare) dag...

Nu har Svante varit sjuk i över en vecka. Det blir verkligen inte många knop gjorda men desto mer mys... Men imorgon byter jag ut den nedsnorade koftan, hängiga mjukisarna och raggsockorna, borstar håret och tar på mig nåt snyggt. Sen åker jag tidigt till Sthlm för inköpsmöten, Formex och en ledig kväll! Kul!

onsdag 18 januari 2012

Diverse (with a golden touch)...

En av flera terapiplatser för tvångsmässigt kringflyttande av prydnadsföremål hemma...


Bilden lånad från fenomenalt duktiga Weronica / En mammas dag!
Bild och fantastiska kuddar från butik Lanthandeln! >
Fina flaskorna från farfars färghandel - nu i badrumsfönstret. Och pinnarna kommer från balsampoppeln som står på sandstranden på Djurö. De luktar fortfarande sand och solvarm hud.
Ny typ av vardag. E har nytt tillfälligt jobb, går upp kl. 5, kommer hem kl. 5. Plötsligt är jag ensam med bägge barnen, lämning, hämtning, försöka få nåt jobb gjort. Och så vab... Feberfeberfeber, Svante är varm som en kamin och bara hänger över mig som en liten trasa... Han är trött. Jag är trött. Väntar på våren eller iallafall snön!

Ljusstake: Svenskt Tenn / Böcker ur serien Penguin Classics
Gubbrock. The Band anno 1968. Originalbild via >.+ En modernare popsång > The Boys in the band / Libertines

torsdag 12 januari 2012

Hurra för Dr. Johanna!



Johanna (E:s syster) tar examen imorgon! Stort stort grattis! Heja dig! :-)

Ett litet PS, förutom läkarexamen har hon även en skepparexamen och får köra stora fartyg, talar typ 5-6 språk varav ett är kinesiska, hon kan spela dragspel och har en egen segelbåt som hon gärna seglar helt ensam i skärgården... Asså jag säger bara, vilken supertjej! Grattis igen! :-)

onsdag 11 januari 2012

Hidden message! :-)



Bilder: (över)  Emmas Pinterest + Fjellby (under) Nordic Bliss / Hello Tiger > Note to self


Hej! Bara en liten parantes, jag är så skitdålig på att hålla ordning på var mina inspirationsbilder kommer ifrån... Och så känner jag att om jag någonsin ska lyckas få ur mig några inlägg så kanske jag får strunta i det då - och hoppas att om någon känner igen ngn bild - let me know!

Och så vet jag inte åt vilket håll den här superflickiga, romantiska stilen jag tydligen är inne på är på väg? Jag är nog egentligen en ganska oromantisk typ... Men det måste kanske få utlopp så här via bilder istället för i verkligheten?




Via: Below the clouds

V: ? / H: Lucky Boy Sunday
Tillägg, nån timme senare: Jag undrar om det var mitt undermedvetna som valde de här bilderna åt mig? Nu när jag läser det väldigt tydliga (men helt oplanerade!) meddelandet, så här i efterhand;

"Forget shit and move on – because when you stop and look around this life is pretty amazing"

Kanske är det framtiden som vill säga mig något?!
Godnatt. :-)

måndag 2 januari 2012

Jul och nyår i backspegeln!


Svisch, svisch så var både julen och nyåret över! Det blev bara mobilsnapshots, som vanligt (för vem har tid att komponera bilder när man är "ledig" med två alldeles egna tornados hemma?)!

Årets finaste dagispynt - julängeln, pryder grantoppen!

Trötta barn hör både nyårsdag och juldagarna till!
Halva släkten kom lagom till grötlunch, resten kom till fikat och Kalle. Sen kom Tomten, med paket till barnen, inte till några vuxna alls! (Ingen av oss behöver nya grejer)... Sen åt vi igen, ett stort julbord, modell knytis! Och vi dukade med udda glas, kantstött porslin och skrynkliga dukar och det gick ju verkligen alldeles utmärkt!
Alla garvade åt granen. Tyckte den hade en "udda form" i år! ;-)
Tomten kom och barnen var snälla!
Vi jobbade med både butik och webbshop, för rean var/är en hit på bägge ställena, så det där med den långa ledigheten vi önskat oss mest av allt – fick vänta! Men på annandag jul hade vi en dag tillsammans, vi var på Haga såklart och utomhus!
Sen packade vi och åkte till Stockholm! För att fira nyår hos G & C, tillsammans med J & M + ett gäng glada nyårsfirare till. Väldigt trevligt och stans bästa utsikt (näst efter Mosebacke) finns på deras tak! Lika makalöst varje år! Finast i år var alla hundratals "eldpåsar" som sakta steg upp över himmelen, tyst och stilla. I kontrast till alla extrema fyrverkerier...
Jag och mina småkillar stannar kvar i stan, hos mamma och pappa medan Erik fixar alla jobben. Vi gör massa kul! Här är vi på Fjärilshuset. Svante gillar de stoora karparna och blöter ner sig, man kan/får stoppa ned händerna i vattnet...
Jag gillade de fina "Koppartälten" i Hagaparken, men vi såg inga kungligheter direkt. Och så har jag köpt en "filt" som är en halsduk som passar till allt. Jag kommer förmodligen använda den tills den går sönder, men då har det nog redan blivit vår... ;-)