lördag 28 april 2012

Home @ Josefinesgate Oslo


Stol = Åhléns, Orange + rosa box = Hay
Utelåsta @ Josefinesgate!
Pyttelitet men smart kök @ Josefinesgate! (Handuk/gardin = Hay, Diskborstar i neon = Clas Ohlson, En papperspåse med "handmålad" logga som är så snygg att den måste sparas och användas som brödförvaring = Mimmi Staaf Möbelmakeri)
Det här var ju liksom INTE vad jag hade väntat mig. Josefin & Pål bor i ett slott. Oslos mest speciella kråkslott med en excentrisk "trädgårdsmästare" som samlar på cyklar och planterar plastblommor i Josefins runda bag-in-box-sopor... Helt fantastiskt charmigt, vackert, härligt och knäppt! Inspirerande!


onsdag 25 april 2012

Blandade vårkänslor!


Bästa "omvägen" på vägen hem från morgonens dagislämning...

Alltså nu medan den totalt havererade datorn är på service får jag en lånedator. Men nej, jag tänker faktiskt inte använda den så mycket. Jag går UT NU istället, njuter av våren och köper lite nya växer till gården. Åh, det är härligt! Gör det du med, gå ut alltså! :-)

Senare än alla andra har jag börjat fatta grejen med Instagram. Fina bilder blir det!


Bad hair day-monster!

måndag 23 april 2012

Studio @ Haslevein Oslo



Var 5 dagar i Oslo för två veckor sen. Det var meningen att det skulle vara en jobbresa, men datorn tackade för sig och kraschade mot en säker död natten före avresan. Kändes helt logiskt och väntat med tanke på den sista tidens känsla av total motgång. Så ett break i form av kompishäng hos Josefin var rätt efterlängtat! Här är hennes studio. Hur kan man inte bli glad och inspirerad igen efter ett besök här?!

Men OK. Nu packar jag ihop den sprillans nya svindyra-skit-datorn för ett nytt besök hos data-akuten eftersom den kraschar var 5:e minut. När jag får tillbaka den (förhoppningsvis helt frisk) ska jag posta resten av Oslo resan... Under datorns frånvaro får jag väl vila nerverna från påfrestninen av att jobba mot deadlines i femminuters-intervaller och ta igen mig från hela förra veckans magsjuke-VAB av bägge ungarna samtidigt...

Och djupandas. Och verkligen försöka komma ihåg hur inspirerande det var i den här miljön!
Håhåjaja... Håhåjaja. ;-)


söndag 22 april 2012

Sen sist: Världens bästa tvååring, påskbrasa m.m


Var på Haga under påsken. Som alltid, härligt! Härligt med landet. Oslagbart. (Vår nästa grej)? Vi jobbade tillsammans hela klanen Jorlin under en hel dag och samlade vansinniga mängder med skärp. Som vi eldade upp på kvällen. Befriande! Magisk kväll.

Att elda upp sitt gamla skit är grejen!

Min minsta älskling fyllde TVÅ år! Han firade med alla sina bästisar i familjen, här de två ständiga favoriterna morfar och farfar under kalasbordet!

Lilla fining, lilla älskling!
Olle-Bror har balanserat mycket! – Kolla mamma, kolla nu, ett ben! :) (Och han har blivit vår-kittad från butiken).

fredag 6 april 2012

Krokar, knappar, krokar... Och comeback?!


Gamla saker på nya platser... När Svantes lilla säng inte behövdes längre fick den gamla fåtöljen komma hem från sin exil på Haga. Därifrån smög sig även ett nytt täcke med fint mönster med... (De nya knopparna sitter till vänster om dörren)...
Ojojoj, kanske var det bara det att man måste få gnälla lite för att få blogglusten tillbaka igen? Och att acceptera mobilbilder tagna utan någon större ansträngning? ;-) Dagens stora grej: ska fixa en krok-vägg i sovrummet! Köpte fina knapp-krokar från HK Living häromveckan, men det kändes lite futtigt på den stora väggen.. Så på dagens loppis-premiär köpte jag diverse krokmaterial ur en fyndlåda + lite nytt från Magasin Hemmavid som nu har flyttat in i vår gamla butikslokal! Kan bli fint!

Glad påsk!

Nya knapp-knoppar från HK Living / Trolltyg Uppsala...


Gamla knoppar från loppis och nya nere till vänster från House Doctor / Magasin Hemmavid.

onsdag 4 april 2012

Mindfulnots


Ser ni bildsymboliken? (Det mörka regnmolnet över huvudet alltså om ni missade det) ;)

Drunknar i vardagsmåsten som tvätt- och diskberg, hämta-lämna-dagis, panikjobb, sjukdomsracet utan like och en förlamande trötthet som liksom självklar följeslagare. Läser andra bloggar och får en livskris eftersom man inte orkar leva upp till det där perfekta, perfekta, perfekta som alltid visas upp. Jag är inte alls där just nu...

Tränar mig på att leva i nuet och att inte alltid ligga minst 20 minuter eller veckor, månader och år "före". Det går trögt, men jag försöker åtminstone... Kameran är borta. Gör mig galen. Pedanten i mig vill skylla allt som går mig emot på röran som man aldrig hinner städa i kapp. Alla högar med viktiga papper som aldrig får en pärm, allt skit som döljs bakom skåp och i lådor. Allt som är ofärdigt (läs renovering och tillhörande milslånga att-göra-listor) och halvklart... Ge mig ett avslut, en punkt att stryka. Önskar mig en assistent, en vecka med militärisk disciplin och robot-mode på för att rensa i röran. Röran som på ytan kanske inte syns för andra vid en första anblick. Men som känns för mig. Och jag bara undrar. När fan skulle jag hinna typ; tvätta fönster?! Vem gör sånt? Jag önskar mig sinnesfrid nog att kunna tvätta fönster samtidigt som jag är så där härligt "mindful"...

Bra sak: Lyckat kalas för Olle-Bror som fyllde fem!

Jaja... Saker jag velat göra som blivit bra iallafall; barnens rum som är "nytt och fint". Olle-Brors 5-års kalas. Jobbet vi gjort för E:s "familjeföretag". Och thats about it... Fy farao vilket neggo jag är. Kanske blir det bättre, kanske inte? Förra veckan var vi i fjällen med mamma och pappa. 1000-tack ma & pa! Det var i alla fall också en bra grej! Men nu behöver jag v-å-r-e-n. Och vänner. Jag måste ta mig i kragen och vända trenden nu! Bli lite glad nångång. Orka mer. Eller acceptera att man inte orkar allt? Sänka kraven? (=Aldrig)! Kanske bloggar jag under tiden? Kanske inte... *

Hej så länge, alla ni tappra som tittar in ibland! :-)

* Bli inte förvånade nu om det istället blir någon slags ketchupeffekt här... Kanske är det bara lite gnäll som behövs för att sätta fart på blogglusten igen? Hoppas faktiskt på det!