torsdag 20 juni 2013

Glad midsommar!

Från mammas och pappas trädgård. Man skulle ha doftblogg, men ni får tänka er, doftpion, smultronjasmin och blå iris...

Nytt projket till barnens lekrum!
En stund för mig själv med storbarnet innan fritidsinskolningen häromdagen. Min stora älskling...



Nya skor. Såna som funkar på landet... Har längtat! :)


måndag 17 juni 2013

Fånga dagen - för helvete! (och helgen i bild)


Sommarlovet gullis, då får du sova hur länge du vill, då ska jag inte tvinga upp dig när du är trött! Snart är det nu!

 1 via I 2 via

Ett litet hörn av den nya köksträdgården vi började med i maj. Gräsmattan jag sådde har tagit sig bra! Och luktärtorna börjar sakta klättra i sitt torn. Hittade en överbliven flaggstångsknopp som passade in.. Och stolen... perfekt för en stilla drink eller saga för barn i knät. Vi vill flytta hit nu! Ta hand om allt... Tillsammans med E's föräldrar.
Vackra rester av festligheter i Marias och Peters kornlada...
Vi fick svärföräldrarnas båt i sjön i lördags, tog med barnen ut på strömmingsfiske. Tycker det är lite obehagligt, kommer ihåg mig själv som barn, med små fiskar som kippade efter andan, vassa krokar, fjäll och blod... Men försöker hålla masken som vuxen, deltar inte i fisket, njuter av vågskvalpet istället och försöker komma med hejarop när det nappar...

Vi fick besök, det var bondens marknad och tivolihysteri i stan, flydde till Haga, drömmer om att flytta dit permanent. Började den stora rensningen av det "nya huset"* där, sålde bort tunga möbler på blocket. Det finns 4 byggnader på Haga, Boningshuset, Brygghuset (som är ett tomt skal i princip) och så det "Nya huset" som byggdes tidigt 90-tal. Det som nu ska tömmas, totalrenoveras och byggas om efter en vattenskada i vintras... Och sen en liten lada. Någon gång ska det bli ett litet bastuhus nere vid dammarna också, där bastun som nyss rivits ut ur "Nya huset" ska få sin slutgiltiga plats...

Jag har antagit utmaningen att kämpa mot naturen därute, kör den tunga gräsklipparen i flera flera timmar, grästrimmer, röjsåg och häcksax, ser knappt att man börjat när dagen närmar sig slut. För en ojämn kamp! ;)

Pausade mot kvällen, drack drink i väntan på god mat och tänkte att det är för jävligt att man är så dålig på att stanna upp och andas, se allt det vackra... Nu är det snart sommarlov och mitt viktigaste löfte till mig själv är att vara med närvarande, leka mer, prata med, lyssna mer och kramas mer!Borde såklart börja redan i dag!

Fin start på veckan till dig! :) / F

fredag 14 juni 2013

Fredagsfint

PS, i helgen ska jag leta efter kameran! Nu får det snart räcka med de här pixliga mobilbilderna... Hit till skåpet hittade förresten den nya lilla glaskupolen från förr förra inlägget också..
 Ett kort, - Hej! Och ett litet fredagspynt innan vi skyndar oss ut till Haga för helgen!
Nu är det verkligen landet-längt, längt, längt! Trevlig helg! :)

torsdag 13 juni 2013

Hilma af Klint

Posters från Moderna Museets Shop
I det fina reportaget hemifrån Elina, som Klara har gjort och Karin Foberg plåtat, såg jag en himla fin poster, den svarta till vänster här ovanför... Om man funderar över att de är målade mellan 1915-1930 av en kvinna, Hilma af Klint, så blir de ännu mer fascinerande... Vilken pionjär, i så många avseenden! Trevlig helg
Svanen 1914




onsdag 12 juni 2013

Gör det själv - glaskupa

Ja... alltså ni får ursäkta bildkvalitén! Kameran är borta (som vanligt) och mobilen är ganska repig vid det här laget.
Men man ser ju vad det är för något iallafall! ;)
 Under loppisracet härom dagen fyndade jag sånt som inte behövs med gör en glad ändå! Efter ett tips av Frida på Trendenser var jag på jakt efter en billig klocka med glaskupol att göra om... Och jodå, det fanns faktiskt en som väntade på mig och min sprayburk. Easy peasy och kul var det också! :-)


tisdag 11 juni 2013

Lite loppis och lite låtar...



På bild, det för evigt coola paret Ono/Lennon och gårdagens prylfynd av flera på loppis... Mer kommer på bild när tiden lugnat ned sig! Under tiden jobbar jag på och lyssnar på just det här idag... Fin tisdag!

Det här kommer jag aldrig att ha på mig... Men formen och färgen gör sig fint ändå!

onsdag 5 juni 2013

(My work for) Pancho & Lefty - New shop and showroom

SET DESIGN FOR PANCHO & LEFTY SHOP

För några helger sen var vi hemma hos Fam. Engström. Förutom att vi hade ett himla mysigt häng så jobbade vi, med det som syns på de här bilderna... (Jag har arrangerat, stylat och bildbehandlat).

Det här är nämligen den nya webbbutiken* Pancho & Lefty's showroom! (Fd. Mr. Mudd & Mr. Gold).



Inrymd på övervåningen i ett himla charmigt uthus till Gamla Missionshuset i Klippan, Österåker. Här finns en ganska exklusiv och väldigt internationell samling varumärken för män.




Bland annat, Kapital, Warehouse, Indigofera Jeans, Lewis Leathers, Mr Freedom, Wesco Boots, mfl, m.m.


Imorgon öppnar butiken på nätet, här: panchoandlefty.se  - Tipsa din kille! ;-)




måndag 3 juni 2013

Days passing by...

Mitt DIY-moln av bomullsrondeller hamnade tillslut här, i Modelminis showroom...




Dagarna bara rusar. As always. Man får vara glad om man hinner en tredjedel av det man tänkt sig, så känns det ibland, medan man går runt och letar efter botemedlet eller mirakelkuren för att stoppa tiden en stund. Mina inlägg får bli såhär, lite lösryckta. Ögonblicksbilder som redan hamnat på instagram...

Hello - en blomma till var och en av er som tittar in! Och en liten cupcake på det, det tycker jag ni är värda! :-) (Cupcakes via Bakers Royale)
Säkert 17-18° i alla fall!
Helgen som gick var härlig, man fick försmak på sommaren och sommarlovskänsla - minst sagt! Barnen premiärbadade och till och med jag tyckte det var varmt och badbart. Vi gör det igen snart tycker jag! Tar helg och har det skönt! :) Kram!