lördag 10 oktober 2009

Arbete pågår!

Golvet framme, den rosa mattan levererad, alla 1000 lister på plats och färdigmålade!Stolar + lampa målade, bordet äntligen nedlockat från gårdshus-vinden, funderar över ev. tavlor...Stringhyllan får ny färg, = vit istället för teak/svart och... TAPETEN på plats, tadaa! :-)

Det här är bilder från Olle-Brors rum i onsdags... Och det har hänt massor sen dess! :-) De två stora grejerna som är kvar är:
  1. Kojan som ska byggas enl. ritning här.
  2. El... och för att kunna koppla in den måste "vi" = Erik ösa ur kanske 25 säckar med skit och sågspån ur golvet i våningen ovanför, eftersom elen ska kopplas in/kablarna stoppas ned i ledningarna via taket. Och det måste ju självklart en elektriker göra och det är ju inte heller helt lätt att få hit... Så, – elen är det största hindret på "100%-klart-listan" just nu.
Men ÅHH, vad det känns fantastiskt att det snart snart är klart! Det blir så fint! Och golvet, vilken lycka det var att få riva loss alla lager med plastmattor!

... Jag hittade 2 "före" bilder... På Annas rum, som det var då, innan oss, innan renovering! Eriks mormor som har bott här så länge före oss. Undrar vad hon skulle tycka. Lilla Anna... (Hon bor på ett vårdhem i närheten, 98 år gammal, hon säger att hon längtar hem varje dag)...

10 kommentarer:

HELLO TIGER! sa...

Det ser lovande ut!

Johanna sa...

Åh, vad fint det blir! Jag kommer nästa helg å spanar in. Och leker med mina tre söta mini-kompisar såklart!

sara sa...

wow

Veja cecilia sa...

vilken härlig matta!

Adina sa...

Måste bara fråga var du har lyckats få tag i listerna?!! Så fint!

Adina sa...

Var har du lyckat fåtag på dina fina lister?

Frida Eklund Edman sa...

Tack för fina kommentarer! ;:)

-Adina, listerna har vi byggt själva efter originalet som sitter kvar i några få rum i huset. Den stora "listen/plattan" är en mdf-skiva och ovanpå den ligger en list som vi låtit såga till hos ett lokalt snickeri för att få exakt samma fräsning som originalet. Alltså, mdf-skiva i botten och valfri passande list ovanpå. Och sen färg förstås... Lycka till!

Gabriella sa...

Vad fint!
Vart kommer pinnstolarna ifrån och vad är det för bord?

Gabriella sa...

Vad fint! Är det små pinnstolar? Vad hittar man dem?

a-k sa...

Så fint det ser ut.