torsdag 26 mars 2009

Cirkus i köket...





Kanske blir lite tjatigt men jag älskar ranunkel, det är därför de får vara med på bild så ofta... Så här ser köket ut idag. Bordet (= Norden, från Ikea) är jättepraktiskt eftersom vi ofta är många, men känns ändå för stort... Vi behöver ett runt bord!

Och nu ska gula bumlingen ut! Den fjärde danska loppis lampan ska få den platsen.. Ja hela det gamla gul-orangea temat ska bort ett tag... Det ska bli lite mer industri, lite mindre pop är tanken. Och ett runt bord ja... Jag vet vilket jag vill ha iallafall... * Bordsbild lånad från Designicons.co.uk

* Leksakerna hör till huset.. Inte polisbilen, men lilla steiff-nallen och dockan har bott i lägenheten mycket längre än vad vi har...

PS, jag har väl inte glömt att säga hur otroligt superglad jag är för tolix-pallen som jag fick i födesledagspresent av Frida, Gustaf + barn?! TACK IGEN! :-)

Work in progress!




Det händer grejer på Drottninggatan 4! Snart har vi en balkong. Erik satte upp taket i helgen och räcket som är färdigmålat och klart får vi hjälp med i nästa vecka. Och stora badrummet är på gång! Erik ska gipsa i helgen om el-Lennart kommer och godkänner el-rören. Avloppsrör m.m är redan fixat!

Och, ta-ta, vårt sovrum, herregud, (oj, det känns märkligt) ligger också i startgroparna. Det har gått så snabbt! Det låg, som väntat, ett jättefint trägolv under den decimetertjocka heltäckningsmattan.. Frågan är om det ska målas som vi kommit överens om tidigare, eller om det får vara som det är?
Men har ni sett på stockväggen?! Vi har faktiskt bestämt oss för att behålla den på 1 eller ev. 2 av 4 väggar... (Det är jag lite förvånad över, jag är ju inte direkt inne på det "rustika" men vitslammad tror jag den blir jättefin!
I hörnet som syns på bild har det stått en kamin. Det vore härligt att ha igen, men det får nog vänta ett par år, tills vi har en bättre ekonomi.

måndag 23 mars 2009

Nattjobb


En fjärdedel av ett jobb på G...

Kär i Kaj!


Jag har varit motståndare till "barnsliga" barntapeter utan någon direkt anledning.. Kanske tyckt att det är lite töntigt och onödigt. Men så såg jag den här. Och ändrade mig. Till en av väggarna i Olle-Brors rum?! Åh, den är jättefin! Och vi kanske kan bygga en koja som är som en fyr till? (Men det ska absolut inte bli ett typ "Extreme Home Makeover" barnrum, där allt är "marint").. Sandbergs Tapeter gör "Kaj" i två olika färgställningar, ljusblå/blå och svart/vit. Man kan bland annat köpa den här:

PS. Lite fin tanke att den nya tapeten skulle bli som en yngre och modernare version av den gamla tapeten som satt i hallen. = Den på undre bilden till vänster. Den skrev jag om för länge sen, här... :-)

Översta bilden är lånad av Sandbergs Tapeter.

torsdag 19 mars 2009

Torsdag


Idag har jag varit hemma med "vård av sjukt och febrigt barn" igen... Ute = strålande sol, fantastiskt ljus in i köket hela dagen. Längtar efter våren. Igår bakade Olle-Bror & Erik blåbärsmuffins. De har vi ätit upp idag, vi hade picknick på verandan. Och vi har hunnit med en målarstund i det blivande matrummet...

onsdag 18 mars 2009

What a bargain! :-)


Nu när det är rea och allt så var det ju dags att slå till! 2 affischer från världens bästa Studio Violet! = Elisabeth & Camilla. Snart på en vägg väldigt nära mig...

måndag 16 mars 2009

Super-Sannas screentryck!



Åhh.. den som ändå hade några 1000-lappar över.. Jag vill ha, ha och ha Sanna Anukkas screentryck i vårt framtida vardagsrum. Har fått ett kul illu-jobb som jag letar inspiration till! Men så ser man det här och självförtroendet får sig en törn! ;-)

Folk jag känner och jobb jag gör...



Mina blivande grannar = "Eriks brorsa + hans tjej Frida" är både duktiga och snygga! ;) Jag gör det grafiska (+ fotograferar som ovan, vid behov) för Gustafs företag bitCycle som programmerar coola kreativa program för mobiltelefoner. Delar av kvällens jobb syns här, dock UTAN de effekter som ska läggas till innan allt är klart. = Erik + Frida L fick agera osminkade modeller mitt i det trötta barnkaoset efter en trevlig middag.. Den här bilden ska manipuleras med hjälp av bitCycles program Pullface 2 och användas som startbild på programmet som snart kommer att finnas på en nytillverkad telefon nära dig. Heja bC! :-)

torsdag 12 mars 2009

Min pappa!


Är den snällaste jag känner. I hela världen, av alla jag någonsin har träffat. På riktigt! Det är jag väldigt stolt över. Jag älskar dig! Olle-Bror älskar dig!

Grattis på födelsedagen bästa pappa!


onsdag 11 mars 2009

Ligga still...


och titta i taket, på tvn, på datorn, elda litegrann. Funderar på allt jag ska äta igen när det funkar. På 10 dagar har jag inte ätit, nu börjar jag bli riktigt hungrig och snurrig! Ett lila-randigt tyg som jag fyndade på loppisen i Köpenhamn, Valtikka av Maija Isola för Marimekko 1971. Elefantkudden finns i webbshopen!

Litteratur att lära av...





Det här är en riktig skatt som vi har hittat blad Annas böcker!

Ett nytt Moskva...


Our Favorite Song from NEW MOSCOW on Vimeo.
Nåt som känns jättebra när resten känns så där, för stunden... :-) Mer av New Moscow hittar man här.

måndag 9 mars 2009

Ett steg fram, ett tillbaka...


Äntligen är Olle-Bror frisk från magsjukan! Men jag är däckad.. Efter nattliga akutbesök, feberfrossor och diverse krämpor är vi så himla trötta på sjukdom. Jag längtar ju bara efter våren!

fredag 6 mars 2009

Maskulint japanskt hemma


Det här gillar Erik, så vill han ha det hemma. Och det är ju jättefint! Skrivbordsstolen är nog den snyggaste jag har sett! Från japanska Truck Furniture.

tisdag 3 mars 2009

Frisk fläkt från förr...


Tapetorama har verkligen mycket fint att välja på till väggarna! En nyhet är tapet-kollektionen av Cecil Beaton, som de skriver så här om i sitt nya nyhetsbrev: " Sir Cecil Beaton är en av Storbritanninens mest kända porträttfotografer och scenografer och vann en Oscar för Bästa Kostym för My Fair Lady (1964). Dessa mönster tecknades första gången 1948 av Sir Cecil Beaton för legendariska modehuset Zika Ascher, som också samarbetade med bland andra Jean Cocteau, Matisse och Henry Moore. Brittiska textilproducenten Beaudesert handtrycker nu dem på bomull, linne och siden, samt som extra bred tapet. Fler mönster kommer under 2009."

*Bilder från Tapetorma.se

måndag 2 mars 2009

Pippi + eyecandy på flera sätt.







Carolina
har gjort ett sånt fint inlägg om "Amy Atlas" som är "nån sorts godis & feststylist" i NY, som har en väldigt inspirerande portfolio! Det är verkligen eye candy, bokstavligt talat! Det fick mig att tänka på Krakel Spektakel köper en klubba och på Pippi i godisaffären, som jag har tittat på med Olle-Bror många gånger.* Så fina stora påsar också, fulla av godis, vilken dröm! Lägger med ett annat fint Pippi-klipp, när jag ändå håller på! :)

* (Senast i eftermiddag mellan div. turer från sängen, toaletten och duschen... han är så magsjuk. Helt tunn och urlakad, det är så synd om honom.. han bara skakar och hänger med huvudet och kroppen. Vi försöker få i honom vätskeersättning och salta pinnar, men han får inte behålla någonting)...

Wishlist / Fint fynd från Tradera


Den här brickan finns ute på Tradera just nu. Mönstret på brickan är tyget Pythagoras designat av Sven Markelius för Ljungbergs. Tyget är så makalöst fint! Precis som Mamamekko, har jag sneglat på det i åratal, men ojojoj, det är för dyrt... Men drömma om går ju, och brickan är inte dyr (ännu). ;)

Färgskalan här är den samma som jag har varit inne på till hemmet ett par månader nu, med ett litet tillägg av blekrosa.. = Vår! * Bild från Tradera.se