måndag 17 juni 2013

Fånga dagen - för helvete! (och helgen i bild)


Sommarlovet gullis, då får du sova hur länge du vill, då ska jag inte tvinga upp dig när du är trött! Snart är det nu!

 1 via I 2 via

Ett litet hörn av den nya köksträdgården vi började med i maj. Gräsmattan jag sådde har tagit sig bra! Och luktärtorna börjar sakta klättra i sitt torn. Hittade en överbliven flaggstångsknopp som passade in.. Och stolen... perfekt för en stilla drink eller saga för barn i knät. Vi vill flytta hit nu! Ta hand om allt... Tillsammans med E's föräldrar.
Vackra rester av festligheter i Marias och Peters kornlada...
Vi fick svärföräldrarnas båt i sjön i lördags, tog med barnen ut på strömmingsfiske. Tycker det är lite obehagligt, kommer ihåg mig själv som barn, med små fiskar som kippade efter andan, vassa krokar, fjäll och blod... Men försöker hålla masken som vuxen, deltar inte i fisket, njuter av vågskvalpet istället och försöker komma med hejarop när det nappar...

Vi fick besök, det var bondens marknad och tivolihysteri i stan, flydde till Haga, drömmer om att flytta dit permanent. Började den stora rensningen av det "nya huset"* där, sålde bort tunga möbler på blocket. Det finns 4 byggnader på Haga, Boningshuset, Brygghuset (som är ett tomt skal i princip) och så det "Nya huset" som byggdes tidigt 90-tal. Det som nu ska tömmas, totalrenoveras och byggas om efter en vattenskada i vintras... Och sen en liten lada. Någon gång ska det bli ett litet bastuhus nere vid dammarna också, där bastun som nyss rivits ut ur "Nya huset" ska få sin slutgiltiga plats...

Jag har antagit utmaningen att kämpa mot naturen därute, kör den tunga gräsklipparen i flera flera timmar, grästrimmer, röjsåg och häcksax, ser knappt att man börjat när dagen närmar sig slut. För en ojämn kamp! ;)

Pausade mot kvällen, drack drink i väntan på god mat och tänkte att det är för jävligt att man är så dålig på att stanna upp och andas, se allt det vackra... Nu är det snart sommarlov och mitt viktigaste löfte till mig själv är att vara med närvarande, leka mer, prata med, lyssna mer och kramas mer!Borde såklart börja redan i dag!

Fin start på veckan till dig! :) / F

1 kommentar:

Martina sa...

Alltid så vackra bilder!