lördag 14 juni 2008

Långsamt framåt
Snart snart kommer genombrott nummer 2 i renoveringen. Snart snart kommer vi att få ett nästan klart kök! (Nr:1 = att vi fått klart "lilla flygeln"). Och Kakel-Per har börjat sätta upp kakelugnen i vardagsrummet igen. Nästa stopp blir köket när han murar in vedspisen under spiskåpan. Och -herregud- vi har skruvat ihop alla köksskåp!!! (Men inga luckor ännu).

Ett annat stort framsteg i köket är att vi har kommit överens om materialet på väggen ovanför diskbänken: Rostfritt! Vi ville ju ha en måttanpassad rostfri diskbänk, men det blev sjukt dyrt (typ 35.000, så vi har enats om svartbetsat massivt trä för att matcha de svarta spisarna... Men nu får vi lite rostfritt ändå. :-) Jag ville från början ha glas med typ tapet bakom, Erik ville ha kakel. Och så blev det rostfritt.. Med måttanpassade rostfria öppna hyllor till. Så nu blir det alltså sekelskifte möter "industri-restaurangkök". Erik blir glad! (Utbildad kock, som gillar rejäla kök).. Kul och lite otippat, vi har inte haft den här nya vuxna stilen tidigare. Tror det blir skitbra!

På bilderna: Hallgolv, En hopplös blandning av golvolja och utsikt mot verandan från trapphus/framtida badrum.

4 kommentarer:

Evelyn sa...

Hej Frida, läste lite om dina köksplaner. Jå, nu har ni ju bestämmt att det inte ska blir en större rostfri diskbänk. Men så dyrt som du skrev är det säkert inte hos allihopa. Titta gärna in hos en av våra återförsäljare.
Evelyn / Decosteel

Ia sa...

Hejhej!
Vad fint det blir! Jag ville också ha rostfri diskbänk, men det blev laminat för det var både dyrt och meckigt med rostfritt. Vi valde glasskiva bakom diskbänken (lata, orkade inte göra underjobbet så noga. Massor med kakelbruk sitter kvar), fast vi målade (hmmm, konstigt!) på baksidan av själva glaset. Trots alla goda råd om att låta bli på jobbet. Det blev jättebra. Så hade vi tänkt ha rostfritt bakom spisen, men kom aldrig till skott med att beställa. Efter något år med kakelbruksresterna hittade Micke mörkgrå kakelplattestavar som det fick bli istället. Så nu är det bara lite lister kvar... (2 år senare). (Jag har tänkt att jag ska lägga ut någon köksbild på bloggen, men det är alltid så himla stökigt!)

Mörkbetsat massivt trä låter jättefint.
Kram!

a home far away sa...

Ja, tidsbrist verkar ni inte ha:- men vad ni är duktiga jag är helt imponerad!

Ha en fin vecka
//Gunilla

malo sa...

Det låter som ett drömkök! Snyggt med plåt som stänkskydd och det mörkbetsade låter fint det med.