måndag 15 mars 2010

Arg lapp!

Väldigt rolig och arg lapp som min syrra skrev när vi var små! Och som faktiskt funkade (!!!) hon fick faktiskt köpa möss... men det var inte sant att de "lever knappt ett år"... De levde liite längre än så, till både mina föräldrars och Elins missnöje. :-)
--
Translation: I found this very funny and very angry note to my parents, written by my little sister when we were kids:

" I'm gonna get myself pet mice and YOU CAN'T STOP ME!!!!
I might not be able to keep a pet mouse when I grow up because I might have a boyfriend or perhaps children who are allergic! And you need not bother you because this it is NOT about you! (God damn it + xxxxx!). It is also a perfect exercise in learning to take responsibility! In addition, mice also live for just barely a year ..."

13 kommentarer:

Sanna sa...

Nää ja dööör.. helt sjukt rolig lapp!!!:D Tror att jag själv som liten har skrivit en liknande då jag ville ha både möss och kanin.. Jag fick också möss, som sedan så rymde en av mössen.. Jag kommer ihåg hur jag satt i köket sent på kvällen och försökte locka fram musen med en brödbit..
Ha en fin dag!
Kram Sanna

ingen fara på taket sa...

Underbar lapp!

Erika sa...

Helt underbar :D

Riikka sa...

Men vilken rolig lapp! Och att den har sparats... Undrar om det finns nåt liknande kvar sen jag och mina syskon var små. Kanske måste gräva lite bland allt gammalt som mamma sparat.

Mimmi Staaf sa...

Känner igen frustrationen! =)

Anonym sa...

..Fast det stämmer inte helt. Jag fick inte alls köpa mössen, men jag och Emelie köpte dom i hemlighet på djuraffären i Gustavsberg och hade de i båthuset på Djurö. Sen när sommaren var slut så kunde de ju inte hindra mig att ta med mig 'Tyrone' hem.

Ia sa...

Hahaha! Ska inte visa den för dottern, men jag kan tro att det kommer liknande om inte allt för många månader.
Men otroligt vilken känsla det är i lappen!!!

Mia sa...

Ha ha ha...så rolig lapp! Kul att ni sparade den. Det känns faktiskt ganska skönt att få skylla på min makes allergi nu när äldsta tjej börjar önska sig allt ifrån marsvin till hästar.

Jenny sa...

Fantastisk lapp. Hon mötte verkligen alla motargument i grind. Smart syster. //Jenny

Sammy Rose sa...

haha vad skoj.

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog

Johanna sa...

Har följt din blogg sedan jag snubblade in i er butik i Östhammar o kom över de fantastiska ugglorna(som blev lika stor succé hos 2-åriga dottern som hos mig). Så härligt inspirerande läsning m vackra bilder o färger. Läste just lite gamla barnrumsinlägg för inspiration o såg ett om mullvaden. Kom över en dvd med kortfilmer om mullvaden för typ 20 kr på ICA Maxi Stenhagen härom veckan så har ni vägarna förbi kanske ni kan fynda. /Johanna

mala sa...

haha vilken rolig/gullig lapp!