onsdag 16 mars 2011

Företagshuset Tornvillan + "man tager vad man haver"


Både jag och framförallt Erik, har jobbat en hel del med Tornvillan på sista tiden. Tornvillan är en fastighet som ägs av Eriks familj. Den köpes totalt nedgången från kommunen någon gång tidigt 90-tal tror jag. (Då var det var ett riktigt läbbigt ödehus, med klotter och krossade fönster)...
Överst: 1: Logotypen + det skyltsystem som kommer att används i huset. 2: Färgprover till fasaden från i somras. 3: Inspirationsbilder till inredningen (kommer tyvärr inte ihåg varifrån jag lånat dem) 


Huset renoverades invändigt när det köptes*, men på utsidan fick förfallet fortsätta tills i somras då Erik m.fl gjorde ett j-ä-t-t-e-jobb med att skrapa, måla och laga fasaden och alla fönster. Fula ståldörrar bytte vi ut mot originalen i ek som lyckligtvis fanns sparade i källaren.

Fasaden och fönstren idag. Skrapade, lagade och målade. Originaldörren tillbaka på plats. Och jag planterade inför vintern med mossa, ljung och trollhassel. Det enda som saknas är belysningen under entrétaket. En klassisk pendel-klotlampa i vitt glas väntar på elektrikern... Eventuellt ska det till en diskret fasadbelysning vid samma tillfälle.

Jag har inrett husets övervåning med fikarum, kontorsrum och konferenslokal som ska hyras ut (en hyresgäst har redan flyttat in (!) med en micro-mini-nästan-nollbudget. Det har varit kul! Och lärorikt. Och svårt! Inredningen ska ju passa många olika företag och "typer" men framförallt tycker jag, ska den passa huset...


Det gemensamma fikarummet... (Sorry dålig bildkvaliet) Himla tur att det fanns ett hopplock av gamla 40-tals möbler på vinden! Jag klädde om alla sitsar med ett billigt (typ fleece) tyg för att få dem att höra ihop bättre. (Stolarna är omaka men i samma stil). De svartvita fotografierna med gamla Östhammarsmotiv satt utspridda över hela huset. De blev finare så här, tillsammans! Mattan som är en uppenbar HAY-kopia = slumpfyndad till rea på Jysk! Gardiner från Ikea.Supersvårt att göra något bra av ett hopplock av omaka (fula) kontorsmöbler. Vissa möbler fanns redan i huset och andra har vi köpt "nytt" men begagnat och billigt från kontorsutförsäljningar...

Kontorsrum & konferenslokal... Inredningsmix av gammalt, begagnat och nytt...
Det enda sprillans nya vi köpt in till huset är kontorsstolar, olika ljusarmaturer för tak (allmän/arbetsbelysning) skrivbordslampor och whiteboardtavlor i glas. (Allt med pressad budget)...

Det är skitkul med DIY-projekt av den här (galna) storleksordningen! Så himla härligt att få styra och ställa med allt från millimeter-mellanrum på visitkorten, annonsering, hemsida, och stora ute-skyltar till den exakta nyansen på fasadfärgen och så inredningen, ned till minsta toalettborste! :-)

Är du företagare i Östhammar i behov av nya kontorslokaler?
Här hittar du mer information!

8 kommentarer:

åsa sa...

Det ser förbaskat fint ut! Vilket bra jobba du gjort!

Anonym sa...

Jag (som under en tid jobbade som byggnadsantikvarie) tycker att ni har gjort ett fantastiskt jobb, både invändigt och utvändigt. Hoppas att det kan inspirera fler!
Hälsningar
Anna I

Inspiration box sa...

Hej! Jag har just startat en ny blogg (http://inspbox.blogspot.com/) och försöker att sprida ut mig här bloggosfären! Jag skulle bli jätteglad om du ville skriva om/länka till min nya blogg. Tack! :)

Mimmi Staaf sa...

WOW!

Ia sa...

Guuu va fint! Vilket proffs du är!

Fridasfina sa...

TACK, supertack! Vad roligt att ni tycker om det, glad jag blir! :-)

www.finelittleday.com sa...

Ser tjusigt ut, bra bra jobbat!!

Maja sa...

Jättekul att höra lite om arbetet bakom när man ser de fina bilderna. Det är ju synd att man inte bor i Östhammar ;)