onsdag 4 april 2012

Mindfulnots


Ser ni bildsymboliken? (Det mörka regnmolnet över huvudet alltså om ni missade det) ;)

Drunknar i vardagsmåsten som tvätt- och diskberg, hämta-lämna-dagis, panikjobb, sjukdomsracet utan like och en förlamande trötthet som liksom självklar följeslagare. Läser andra bloggar och får en livskris eftersom man inte orkar leva upp till det där perfekta, perfekta, perfekta som alltid visas upp. Jag är inte alls där just nu...

Tränar mig på att leva i nuet och att inte alltid ligga minst 20 minuter eller veckor, månader och år "före". Det går trögt, men jag försöker åtminstone... Kameran är borta. Gör mig galen. Pedanten i mig vill skylla allt som går mig emot på röran som man aldrig hinner städa i kapp. Alla högar med viktiga papper som aldrig får en pärm, allt skit som döljs bakom skåp och i lådor. Allt som är ofärdigt (läs renovering och tillhörande milslånga att-göra-listor) och halvklart... Ge mig ett avslut, en punkt att stryka. Önskar mig en assistent, en vecka med militärisk disciplin och robot-mode på för att rensa i röran. Röran som på ytan kanske inte syns för andra vid en första anblick. Men som känns för mig. Och jag bara undrar. När fan skulle jag hinna typ; tvätta fönster?! Vem gör sånt? Jag önskar mig sinnesfrid nog att kunna tvätta fönster samtidigt som jag är så där härligt "mindful"...

Bra sak: Lyckat kalas för Olle-Bror som fyllde fem!

Jaja... Saker jag velat göra som blivit bra iallafall; barnens rum som är "nytt och fint". Olle-Brors 5-års kalas. Jobbet vi gjort för E:s "familjeföretag". Och thats about it... Fy farao vilket neggo jag är. Kanske blir det bättre, kanske inte? Förra veckan var vi i fjällen med mamma och pappa. 1000-tack ma & pa! Det var i alla fall också en bra grej! Men nu behöver jag v-å-r-e-n. Och vänner. Jag måste ta mig i kragen och vända trenden nu! Bli lite glad nångång. Orka mer. Eller acceptera att man inte orkar allt? Sänka kraven? (=Aldrig)! Kanske bloggar jag under tiden? Kanske inte... *

Hej så länge, alla ni tappra som tittar in ibland! :-)

* Bli inte förvånade nu om det istället blir någon slags ketchupeffekt här... Kanske är det bara lite gnäll som behövs för att sätta fart på blogglusten igen? Hoppas faktiskt på det!

12 kommentarer:

Emma sa...

Livet är sådant ibland. Men vet du vad...ibland är det tvärtom :)
Sköt om dig, andas och lev i nuet.
Tröstekram!

Frida sa...

Hola slappna av människa! Jag såg ett tips som underbaraclara fått när hon höll på att bryta ihop över hemmet: flylady.net. Vid en första anblick verkar det skitkonstigt (för att inte nämna könsrollsinsnöat) men många av claras läsare verkar ha blivit hjälpta i alla fall. Are you suffering from CHAOS? (Cant Have Anyone Over Syndrome) :-)

josephine Blad Ekström sa...

övervägde på riktigt att åka upp och vara din assistent i en vecka. Du är så inspirerande. håll dig borta från "livspusselkriser" och "duktig flicka syndrom" och sänk kraven! reflektera över vad som är viktigt och utgå från det. Hoppas självklart på fler inlägg från min favoritbloggerska men det ska ju ge dig något också. Hoppas att du får en lugn och njutningsfull påsk./Josephine

lilla.u sa...

Heja. heja.
Jag vill läsa. Och jag tycker det du beskriver låter mest som hemma hos oss.
Visst blir man stressad av att andra 'verkar' hinna en miljard och triljoner saker. Men så vet jag att så är det ju inte alls. Det bara råkar bli ett par inlägg och 'perfekta' saker för att alla suttit och tryck på saker som de vill framföra.

Skriv av dig bara ... det läser jag det också.
Glad påsk. Nu ska jag titta in i din fina affär.

ulrika

Anonym sa...

Näj! Låter inte alls kul. Jag vet dock hur det känns att nätt och jämnt hålla huvudet ovan vattenytan. Men jag VET att våren är-på-väg! Den tar bara lite tid på sig. Häromdagen lydde jag ditt råd och köpte mig en bukett med alströmeria. De piggar verkligen upp! Blev också uppiggad häromdagen när jag hälsade på hos en vän jag inte sett på ett tag och fick se att hon hängt upp de fina japanska djurballongerna i fönstret som jag köpte hos er och skickade när deras dotter föddes. Hon gillade dem så mycket att enbart två fanns kvar i helt skick...
Ta hand om dig!
Kram Petra

MANNY-KEN sa...

Finns överhuvudtaget ingen ordning hemma hos oss, och jag som är mamma-"ledig" och allt... ha ha!

mette / ungt blod sa...

tror det du beskriver kun er alt alt for typisk for mange - for mig også! løber løber løber efter 'noget' som skal nåes. Siger ja til for mange projekter fordi det ikke føles som en løsning at sige nej til ting som er cool, men alting gnaver i samme lille smule af tid der er.

Tror det med at leve i nuet hjælper - så når man at nyde de stunder der er helt fantastiske uden at være tabt i en anden tid.

Tant Johanna sa...

Jag kommer gärna upp och agerar assistent! Hoppas att våren kommer och att du får en kväll med vänner snart. De hjälper massor!
Ha en fin påsk nu (med eller utan blogginlägg) Jag kommer aldrig sluta kika in här :)
Kramar tanten

Iken sa...

Heja Kusin!
Det där härliga med mindfullness... min man trackar mig med det, det är så långt ifrån vardagen man kan komma. Så jag har bestämt mig för att det är crap! Hos oss är det som vanligt komplett kaos, och när jag ändå tyckte att det var ok så att 8-åringen fick ta hem en kompis - så säger sk*tungen "när städar ni egentligen??" när hon öppnar dörren. Jamen uh!
Inte ska väl såna små brats få styra min stressnivå! Så nu kramar jag på älsklingarna och tänker att de är viktigast i alla fall!
Kram!

sigrid sa...

ah. det var som å lese om mitt eget liv og kaos dette her. fint å se samme situasjon beskrevet av noen andre - og også fint å se at det mest handler om å puste inn, puste ut og nyte ihvertfall et lite sekund av dagen som de fleste kommentarene også sier.

Mitt heteste tips: se et par episoder med bra tv-serier med mannen hver kveld. Det stopper ihvertfall "tankekaoset" mitt og gir positivt påfyll visuelt/inspirasjonsmessig. Om du ikke har sett den ville jeg ha startet med Bored to death ;)

Eva sa...

Tack för att du är ärlig! Och du är inte ensam om att ha panik över att tiden inte räcker till eller att vara dödstrött. Vi är fler :)

www.finelittleday.com sa...

Heja heja. Alltid härligt att titta in här!