torsdag 11 december 2008

Lite sent...Men bättre än aldrig? Lite bilddokumentation från den stora "pepparkakshus-byggar-helgen" till första advent. Första advent är det skyltsöndag i Östhammar. Kl. 15.00 täcker alla butikerna på gågatan av sina skyltfönster och det är julmarknad på torget, lucia i häst och vagn och allmänt mysigt!

Vi satsde på stora pepparkakshus ("modell maxi") till ModelMinis skyltfönster.. Mamma och pappa kom hit och hjälpte till långt in på natten med att klistra maränger, romerska chokladbågar, pepparkakor och gele-hallon på husen av målad spånskiva.. Mamma gjorde ett superjobb med vit färg dessutom! (Målade adventsljusstakar, katter, blommor och gardiner i husens fönster)..

Innan vi river allt och gör nån ny vinter/rea-skyltning måste jag dokumentera det lite bättre. Det är så svårt att hitta ok-vinklar att fota skyltfönster ifrån! Och så speglas det i fönstren osv, osv... :-)

6 kommentarer:

Maja sa...

Guud så fiiiint!!! Jag som inte ens har fått ihop en pepparkakhus-sats som vi fick, med medföljande nonstop....Underbart.

Anonym sa...

Sååå inrpirerande och stämningsfullt! Jag måste berätta detta för min svägerska i Östhammar.

Sakletarn sa...

ser riktigt fint ut! julskyltning är mysigt :)

Jolbi sa...

Vad är husen gjorda av, wellpapp?

Frida Eklund Edman sa...

Hej Jolbi & alla andra!

Husen har vi sågat ut ur 1 cm tjock spånskiva, som jag först ritade upp huskonturerna på och sedan målade och dekorerade..

Tack för snälla kommentarer!

F

fine little day sa...

Wow ser superfint ut.
Glad jul och fint nytt år!