söndag 14 december 2008

Länge sen- illujobb...När Olle-Bror var nyfödd gjorde jag det här illu-jobbet för Uppsala Kommun och det dåvarande 300-års jubileumet av Carl von Linné... Den här bussen kör fortfarande guideade turer i Linnés Uppsala sommartid. Kul jobb! (Men som alltid är jag missnöjd med detaljer som man inte kan påverka i efterhand)..

När webbshopen är uppe så blir min egen (just nu icke existerande*) sida/portfolio högsta prioritet! (*modelform.se)

4 kommentarer:

Carolina Sins sa...

Hej!
Tack för jul-stöks-berömmet!
Fick en känsla av att det var du som ritat illustrationerna till bussen när jag såg den, men visste inte säkert. Nu vet jag!
Så fint! vi provåkte den i somras!
Verkligen ett lyft, kan inte alla stadsbussarna också bli så här härligt glada!

malo sa...

Åh. Jag har ingen erfarenhet av illustrationsjobb men i mina ögon verkar det stort att se det man gjort på en BUSS! Grymt!

Mathias Forsström sa...

vilka detaljer, mer exakt, är du missnöjd med? tycker den känns ganska fulländad, i mina ögon i vart fall. snyggt!

Frida Eklund Edman sa...

Hej & tack! Ja, det är helt klart skitcoolt att se jobb som man har suttit och pillat med i timmar, helt plötsligt finnas överallt på stan! Lite lätt surrealistiskt..

Mathias... Hmm hur ska jag svara.. SKA jag verkligen svara? Låter jag gnällig då?

Ok, jag svarar.. Jag är missnöjd med att jag slarvade massor, både på grund av de yttre omständigheterna (bebis på tangentbordet när jag gjorde jobbet) och att jag kunde ha ansträngt mig mer. Jag tog den "lätta vägen ut" och jobbade inte igenom illustrationen ordentligt innan den fick gå iväg till tryck. Kompositionen sitter inte riktigt..
Önskar kanske också att den inte blivit så "platt" som det lätt blir när man jobbar i programmet "illustrator" och ritar med fingret på ritplattan och inte använder penna och papper..

Sen var jag bara anlitad som illustratör i det här jobbet och jag gillar att ha kontroll över helheten, varenda liten bokstav liksom.. I de fallen när jag bara gör illustration (inte all form, typografi m.m) kan det kännas svårt att stå för jobbet till 100%.

MEN självklart är jag mest nöjd och glad över att ha fått göra ett sånt här roligt jobb! :-)