tisdag 29 september 2009

Tack för igår!


Igår fick vi en supergod höstmiddag; svampsoppa, linssoppa, nybakat bröd, plommonkaka, äppelpaj och te-buffé, hos Frida L, Tilly & Ebba... Bäst en trist och kall måndagskväll! :-)

måndag 28 september 2009

Ett avslutat kapitel!

* Fåglarna = liten järnfågel i vårt gamla vardagsrum & en "vägg-installation" i vår gamla hall.
Och en firad födelsedag.

Nu är det allra sista klart med försäljningen av vår gamla lägenhet. Imorgon lämnar vi ifrån oss alla nycklar och hoppas att det på vårt i (princip helt tomma) konto börjar ticka in "många nya nollor"... Vi har gjort vårt livs affär och tjänat väldigt bra. Det känns sjukt, helt abstrakt, man kanske fattar det när pengarna väl sitter på kontot?

Fast man ska vara glad och allt, och jag inte för allt i världen skulle vilja flytta tillbaka dit så känns det lite vemodigt... Jag gillar ju alla mina "hem" så himla mycket.

* Fåglarna = mobil av utklippta illustrationer av Maja Sten, ovanför Olle-Brors första säng.
Och vår gamla säng och "stil"...

Och så är jag lite arg för bristande respekt ifrån de nya köparna.. (som hade proppat lägenheten full med möbler (= oxblodsröda skinnsoffor, tunga furuskåp och körsbärsmöbler om vartannat, ICA-påsar med gamla pantflaskor och halvätna konserver, kläder i garderoberna, överfullt förråd, osv... INNAN tillträdesdatum och INNAN vi hunnit flytta ut våra egna saker... = vi hade sagt att det gick bra att de ställde in LITE kartonger i sovrummet, där det var helt tomt...) Alltså, det spelar ju ingen roll, det är ju deras eget fel att de missar flyttstädning osv, men vi hade ju liksom velat känna att ok, hejdå lägenheten och hela det gamla livet som vi hade där "ifred" utan deras grejer! Jag tycker synd om lägenheten och det fina originalköket som kommer att rivas ut till förmån för nån tacky-variant från ikea med ek-luckor... och det målade golvet som garanterat kommer att få nytt klick-golv...

Men när jag har kommit över den värsta "stil-krocken" så kanske jag garvar hela vägen till banken istället?! :-) Och bokar in en helt grym semester?

** Läser min kusins blogg om hennes söta duktiga lilla bebis-Oskar som är alldeles nyopererad..

torsdag 24 september 2009

Tove Jansson / Vem ska trösta knyttet?


Imorse visade de "Vem ska trösta Knyttet" på Bolibompas morgonprogram! :-) Så fint, så bra...

onsdag 23 september 2009

Ingela P Arrhenius posters


Jag har alltid gillat illustratören Ingela P Arrhenius! :-) Och nu har vi hittat en leverantör som säljer vidare 2 av hennes motiv som posters! Snart finns det här fina träd-motivet och en ny ABC-affisch i webbshopen och butiken. Priset är inte riktigt klart ännu, får återkomma om det!

* PS, Ingela har en väldigt fin blogg också! :-)

Matkällarfynd!

Åhh, vilket otroligt gratis-fynd vi har gjort idag! Jag hittade en järnsäng i matkällaren som finns i gårdshuset. Alltså, jag visste redan att den fanns där men hade helt glömt bort den... Men så idag "återupptäckte" jag den och monterade ihop den. Den blir perfekt i Olle-Brors rum! Eventuellt får den ny färg... Vi får se! :-)

PS, det är inte en riktig borrmaskin Olle-Bror håller i...

Hoho!


Vi har fått hem så mycket fina leksaker m.m till butiken, de här ugglorna tillhör mina favoriter, tillsammans med massor av virkade djur! Ugglorna tillverkas förhand av kvinnor i Sri Lanka som gör allt i hela tillverknings-processen själva, allt från infärgning av garn till de sista stygnen.

De stora kostar 299 kr och de små 139 kr, kommer upp i webbshopen under kvällen! :-) (På bilden syns de stora ugglorna, = ca. 50 cm höga samt de små som är ca: 20 cm höga).

tisdag 22 september 2009

Varde ljus!

Erik har överraskat med att grundmåla väggar och tak i Olle-Brors rum, på en timme! Jag ser ljuset i renoveringstunneln! :-) (Alltså, nu ska man ju inte ta ut något i förväg, det är självklart massor kvar innan man kan börja "inreda" men ändå, det är så skönt!

Kvar att göra:
  • Såga till: 1. fönsterfoder 2. taklister 3. de höga golvlisterna
  • Måla: 1. fönsterfoder 2. taklister 3. de höga golvlisterna
  • Montera: 1. fönsterfoder 2. taklister 3. de höga golvlisterna 4. takrosett/stuckatur
  • Bestämma: Golvet, måla eller låta vara orört (fint skurgolv från 1867 med vackert grånad patina)... (En gammal linoleum-matta ligger kvar som skydd under bygg/måleri här på bilderna ovanför).
  • Bestämma: Tapet eller målad fondvägg? Det lutar åt målad (ljusrosa) just nu.. Här har vi (jag) velat fram och tillbaka 1000 gånger!

onsdag 16 september 2009

Korsdraget

Kyrkan har en liten loppis med ett fyndigt namn ;-) i stan, det här (+ 4 nya bilar) fick följa med mig och Olle-Bror hem igår, nästan gratis! Kakformarna blir fina till alla "juleljus" och mysiga kvällar i vinter..

tisdag 15 september 2009

Gårdagen osanning = mer än bara bullar...

Jahaja... blogginspirationen har inte legat på topp på sista tiden.. Så jag får väl lov att erkänna och hänga på "blogg-trenden" :-) med bulle i ugnen... Vi ska få en två:a!

Det är så typiskt, nu när jag ganska nyligen har förnekat det här med graviditet.. Så hade jag fel... :-) Det fick jag reda på typ veckan efter, men då kunde jag ju inte gärna ta tillbaka allt, eller hur?! Så det är därför det går lite trögt här just nu. Fokus ligger på annat håll, hoppas att inspirationen kommer tillbaka snart! Det är lite märkligt, förra gången mådde jag inte illa eller dåligt över huvudtaget, inte en enda sekund, men nu har jag nån halvtimme varje kväll när man mest vill dö, det är som det värsta bakis-snurret man nånsin upplevt. Annars är allt toppen! Så nu vet ni...

måndag 14 september 2009

Krig + fred


Nya agenturen Krig & Fred kommer att sälja så fantastiskt fina saker! Snart. Nytt namn och koncept för butik/showroom och webbshop är "in the making". Jag är så glad som kanske kan få vara med på ett litet jobb-hörn när allt är klart! Vi får se vad som händer. :-)

söndag 13 september 2009

Mission impossible!

Snart ger jag upp, under ett par dagar har jag försökt samla lilla familjen till ett enkelt litet "porträtt" till Dos Familys superfina utmaning... Men det verkar inte funka. De har drabbats av grimas-sjukan! Jag ger det ett försökt till imorgon, sen skickar jag en grimasbild... :-)

fredag 11 september 2009

Stockholm nu – Stina Wirsén

Jag fick ett nyhetsbrev från fina Woo Agentur, så här skriver de;

Stockholm nu
Teckningar från Stockholms krogliv 2006-2009

Teckningar med motiv från Stockholmskrogar och gatuliv, tecknade i tusch med inslag av akvarell, spritpenna och sytråd. Med snabba penseldrag fångar Stina de Stockholmska invånarna, modet, trenderna och kroglivet under andra halvan av 00-talet. Stina Wirsén har i 20 år arbetat som tecknare. Många av bilderna i utställningen har varit publicerade i DN På Stan och DN Kultur. Originalteckningar och reproduktioner i begränsad upplaga finns till salu.

Konstnärshuset/SKF, Smålandsgatan 7 i Stockholm 08+611 10 09
Utställningen pågår 26 september - 21 oktober 2009
Öppet: tis - tors 12-17, fre - lör 12-16

tisdag 8 september 2009

Måndag & tisdag


Det här har hänt: "Somnade om" en halvtimme på bryggan (nedanför trappen mellan husen) på vägen hem från en traumatisk dagis-lämning igår morse... Murar-Per kom för att börja putsa murstockarna i både vårt och Olle-Brors framtida sovrum. Om allt funkar så kan vi kanske börja måla nästa vecka? Den snygga tjejen är min lillasyrra Elin. Hon kom i morse för 2 dagars akut-jobb-hjälp med allt som ska fotas (skulle fotats för typ ett halvår sen) till webbshopen. Halleluja! :-)

Sommarens bästa del:2


Leka med morfar! Och mormor, men hon springer alltid ur bild!

Sommarens bästa del: 1

Djurö!

Tivoli lights, racing cars, 2-års blogg...


När vi var i Köpenhamn i somras bodde vi på Fox Hotel i ett rum som Olle-Bror skulle ha älskat! Det hette Racing Cars och allt gick i bil-tema. :-) Vi turistade på Tivoli också. Och hann med massor av annat som inte fastnade på bild... Jag tror nog att bloggen lite obemärkt hann fylla 2 år ungefär samtidigt... :-)

torsdag 3 september 2009

Finn ett fel...

Om man vill ha ett alternativ till Botox – skaffa en allergi mot okänd substans, det är inget skämt! Då får man en överläpp som knäcker Angelina Jolies, men bara överläppen då förstås... Man kan ju undra hur länge man ska gå runt och se så här manipulerad ut?



+ Dagens poplåt 1 = Phoenix / Lisztomania.




+ Dagens poplåt 2 = cover på Nick Drakes Cello Song / The Books feat. Jose Gonzales från den helt utmärkta samlingen Dark was the night, kolla på Spotify.

tisdag 1 september 2009

Fallande löv, måste ha!


Åhh, Coop firar tydligen 110-år och ger ut en liten begränsad kollektion på temat kaffe, med mönstret "Fallande löv" av Stig Lindberg!* Det här vill jag gärna ha! (* Via AprillAprill) Pressbild från Coop.


Apropå fallande löv, hittade den här bilden från i somras, det är "fallande blad" snarare på den sista pionen på köksbordet... Nu är sommaren verkligen slut.. Lite vemodigt som vanligt..