tisdag 20 december 2011

Julrace!

Det ömtåligaste pyntet får sitta högt upp i år. (Svante visar ingen hänsyn)!
Vyn från soffan, där jag hoppas hinna sitta åtmindstone nån timme i mellandagarna... Men då ska det vara en tänd brasa i kakelugnen förstås! Borde nog fixa en tavelvägg där till vänster... med lite blandat innehåll, foton, illus, diverse.. Nån gammal "ikon-målning" vore kanske fint?!


Det är som vanligt, too much to do, too little time... Jag tokstädar hemma på övervåningen mellan kunderna i butiken som håller öppet sina sista veckor just nu... Svante har kastat sönder skira ljuslyktor och hällt ut en nyplanterad och nyvattnad "julgrupp" ovanpå det, i vår vita långhåriga ryamatta. Tveksam till om vi någonsin får bort den svarta jordgeggan och glasbitarna...

E:s syster Johanna har kommit hem från utbytesterminen på ortopeden Paris och gjort lyxkolor och annat julgodis! Och kolla, det är washitejp runt omkring pappret. Den där tejpen alltså, den är bra till mycket!

Och apropå matta - så har vi en ny "äkta" som vi fått av E:s föräldrar. Den har vi lagt i köket. Under bordet och Svantes barnstol. Fina saker är till för att användas tänker jag! Såg på Ernst igår. Han gör nästan bara fina saker. Man får mysfrossa och såklart ångest för att man aldrig i livet kommer att hinna/kunna fixa till julen som han kan. Och att man inte själv har en "sjölada" vid kanten av sjö och en herrgårdsvind att plocka charmiga grejer till husbehov ifrån. Okej, nu kallar nattvakna barn och mera julstök, att blogga är just nu helt onödig lyx!

Goodbye och GOD JUL! :-)

3 kommentarer:

noendtodesign sa...

The first photo is just stunning!
Have a happy new year!

Tant Johanna sa...

Fiiiint inlägg Frida!
Gott nytt år önskar jag dig. Känns som att 2012 kommer bli alldeles strålande. Ser fram emot att fortsätta följa dig och modelform här.
Kram tanten

Hedvigochjag.se sa...

Hej!

Vet du vad jag såg framför mig på den där väggen? Något textilt. Som en matta kanske? Du vet såna där som var poppis på 80-talet? Mina föräldrar hade en sån.

Gott nytt År"