torsdag 15 december 2011

Miljöombyte & fönstershopping


Butiken Herta precis till vänster & butiken Kajsa Johanna i slutet av gränden till höger.

Åkte hemifrån till Uppsala häromdagen. Sjukt att det verkligen är en stor grej med en "egen" dag på schemat så som livet ser ut just nu. Hösten har varit trist... det är skönt att byta miljö och stad om bara för några timmar! I jul hoppas jag att vi kan bo några dagar "hemma" i Sthlm hos mamma och pappa. Träffa och se människor med en betydligt yngre medelålder än vad man är van vid till vardags*. Känna lite puls! * Kan det vara så att medelåldern i vår småstad är högst landet?! (Sure feels like it)...

Och apropå puls och utbud i större städer så har det har hänt så mycket i vår närmsta stora stad Uppsala de sista fyra åren! Så många nya fina butiker och ställen med hög ambitionsnivå. Kul! Jag har en runda som jag alltid går när jag är där, fyra stycken tjejiga favoritbutiker:


Bilder från hemsidan av en av mina favvofotografer: Karin Lindén / Lönnbackafotograferna
PAPPER!

Alltså kan det bli bättre en bättre kombo än det här: papper och blommor, samlat under ett tak! Två av mina laster! En florist och en formgivare har en otroligt inspirerande butik tillsammans. Här vill man ha nästan allt, bara för att, hamstra finpapper, lyxpaperskassar, band och blomlökar till sitt eget privata måste-ha-pysselförråd... Ska man till exempel gifta sig så är det till den här butiken man ska gå för inspiration de luxe!


Höger bild: Whatsupsala.seTROLLTYG!

En riktig butiksklassiker i Uppsala, otroligt välsorterad "multibrand" butik med både mode och inredning. Modet är överlag lite för moget för min smak, men på inredningssidan kan jag gå runt länge! Blir alltid så otroligt imponerad av deras styling i butik och skyltfönster! Total fingertoppskänsla, överallt! Det är liksom aldrig ens en centimeter "felställt" någonstans. Här smygköper jag finporslin från Marimekko och Matues, fina glödlamporna från Kosta Boda & Ingegärd Råman, inspirerande böcker m.m.


Bild: Uppsala.com
Vänster bild: Join-the-circus.com / Höger bild: Uppsala.com

 HERTA!

Herta måsta ha en av de mest fantastiska butikslokaler jag har sett. De har ett helt kulturmärkt hus, med ett av fyrisåns vattenfall precis utanför... Det är snett och vint, kallt och dragigt på övervåningen och helt supercharmigt. Här finns handplockat lyxbohemiskt mode och inredning, från Marc Jacobs, See by Chloe, Cacharel, Hunter boots, Day Home m.fl. Här smäller jag nästan av för allt är så snyggt... (Och dyrt). ;-)


Vänster bild: wikipedia.com


KAJSA JOHANNA!

I den här lilla lilla lokalen ryms de härligaste blomsterarrangemangen, skira små vaser och robusta krukor tillsammans med inredningsdetaljer åt det shabby chica hållet! Det luktar gott och är sådär himla mysigt. Trångt, tryggt, harmoniskt och trevligt!

2 kommentarer:

Bellis sa...

Oh, I love Krakow, but I miss Uppsala so much!

AnnaPS sa...

Ääääälskar också Herta!!!! Fint repotage. /Ha det gott/Anna