måndag 2 januari 2012

Jul och nyår i backspegeln!


Svisch, svisch så var både julen och nyåret över! Det blev bara mobilsnapshots, som vanligt (för vem har tid att komponera bilder när man är "ledig" med två alldeles egna tornados hemma?)!

Årets finaste dagispynt - julängeln, pryder grantoppen!

Trötta barn hör både nyårsdag och juldagarna till!
Halva släkten kom lagom till grötlunch, resten kom till fikat och Kalle. Sen kom Tomten, med paket till barnen, inte till några vuxna alls! (Ingen av oss behöver nya grejer)... Sen åt vi igen, ett stort julbord, modell knytis! Och vi dukade med udda glas, kantstött porslin och skrynkliga dukar och det gick ju verkligen alldeles utmärkt!
Alla garvade åt granen. Tyckte den hade en "udda form" i år! ;-)
Tomten kom och barnen var snälla!
Vi jobbade med både butik och webbshop, för rean var/är en hit på bägge ställena, så det där med den långa ledigheten vi önskat oss mest av allt – fick vänta! Men på annandag jul hade vi en dag tillsammans, vi var på Haga såklart och utomhus!
Sen packade vi och åkte till Stockholm! För att fira nyår hos G & C, tillsammans med J & M + ett gäng glada nyårsfirare till. Väldigt trevligt och stans bästa utsikt (näst efter Mosebacke) finns på deras tak! Lika makalöst varje år! Finast i år var alla hundratals "eldpåsar" som sakta steg upp över himmelen, tyst och stilla. I kontrast till alla extrema fyrverkerier...
Jag och mina småkillar stannar kvar i stan, hos mamma och pappa medan Erik fixar alla jobben. Vi gör massa kul! Här är vi på Fjärilshuset. Svante gillar de stoora karparna och blöter ner sig, man kan/får stoppa ned händerna i vattnet...
Jag gillade de fina "Koppartälten" i Hagaparken, men vi såg inga kungligheter direkt. Och så har jag köpt en "filt" som är en halsduk som passar till allt. Jag kommer förmodligen använda den tills den går sönder, men då har det nog redan blivit vår... ;-)

7 kommentarer:

seventeendoors sa...

Hittade precis hit, och vilket vackert hem ni har! Fantastisk miljö att fira jul i.
Hälsningar
Ulrika

Mimmi Staaf sa...

Vilket mys!! God fortsättning! :-)

Andrea sa...

Riktigt fin halsduk, var har du hittat den?

Fridasfina sa...

Hejhej å tacktack! @ Andrea: halsduken/capen är ett HM-fynd!

:-)

Nordic Bliss sa...

Bilden på barnen i sängen. Så underbart! Säger så mycket om livet :)

Paulina sa...

Men åhh... dina kids är så söta!

Katyha sa...

these photos are pretty...were they taken with a special camera? simply lovely