måndag 13 maj 2013

Helena Hörstedt för IKEA

 
Helena Hörstedt är en makalöst begåvad formgivare (modeskapare). (Jag har sett hennes sinne för detaljer på nära håll när vi gick parallellklasser på Beckmans för väldigt länge sen)... Nu presenterar IKEA ett samarbete med Helena och WWF i deras pågående projekt "Ecoration", där Helena har skapat en sjukt snygg fåtölj som ska auktioneras ut på Tradera imorgon! Heja Helena, heja Ikea! Så himla bra!
 
 
Så här skriver de i pressmeddelandet:
 
"Fåtöljen är skapad av Helena Hörstedt, en av Sveriges mest prisbelönta modeskapare, och var i sitt förra liv en begagnad IKEA fåtölj. Nu är den förvandlad till ett unikt konstobjekt med ett viktigt budskap: att ge gamla prylar nytt liv bidrar till ett minskat ekologiskt fotavtryck. Helena Hörstedt hittade den begagnade POÄNG-fåtöljen på Blocket och gav den en helt ny form med stoppning av utslitna täcken och kuddar. Klädseln skapades av det svarta linnetyget AINA och fick en tredimensionell yta av oräkneliga veck och vik i en perfekt och genomtänkt struktur. Ett uttryck som blivit Helena Hörstedts signum och ett bevis för att hon låter den kreativa processen ta sin tid. Hennes verk är inga tillfälligheter, de är skapta för att leva länge.
 
Nu säljs jordens snyggaste fåtölj på auktion! Imorgon, torsdag 18 oktober kl. 18.00 går fåtöljen på auktion (på Tradera) och då hittar du länken på IKEA.se/livethemma. Auktionen avslutas söndag 21 oktober kl. 23.00 och hela försäljningssumman går till WWFs Tropikskogsarbete.


Alla bilder: IKEA

Inga kommentarer: